Arnhem – Het eerste toernooi van het seizoen voor de judoka van Judo Promotion Twente en het is meteen goed raak: goud zilver en brons gaan mee naar huis.

Een goede prestatie op een sterk bezet toernooi, dat al ruim voor de sluitingsdatum vol zat. Zo snel, dat onze judoka buiten de boot leken te vallen. Alleen via de reservelijst werden we toch nog geplaatst.

De dag start met Hanneke Plaggemars met als coach Martin Evenberg. De eerste partij tegen Inaya Verharen gaat onnodig verloren, omdat Hanneke te lief van start gaat. Na een goed gesprek met haar coach gaat Hanneke met de juiste mindset de mat weer op. Hanneke bindt vervolgens de strijd aan met Feline Roozendaal en Fee Jansen met ruime winst als resultaat. Dit levert haar brons op.

Hanneke Plaggemars met coach Martin Evenberg

Hanneke Plaggemars met coach Martin Evenberg

Jochem van Dijk verliest zijn eerste partij van Timon Riemens, om in de herkansing goed terug te komen door Recay Yilmaz te verslaan. Hierna moet Jochem het opnieuw tegen Riemens opnemen om de partij overtuigend in zijn voordeel te beslissen. Het
brons moet Jochem helaas aan Bas Wolters laten, zodat een 5eplek het eindresultaat is.
Simon Vaandering weet in zijn klasse met vol punt van Thijmen Boes en Dean Kuhnen. In de finale moet hij het afleggen tegen Jens van de Water, zodat Simon met een zilveren medaille naar huis gaat.
Linde Hanstede laat zien al goed in vorm te zijn door moeiteloos de finale te halen door winst op Floor Janssen, Pien Hulijn en Nikki Goedbuure. De finale tegen Danique Douma wordt even spannend, wanneer Linde een waza-ari tegen krijgt. Linde haalt de partij weer naar zich toe door Danique in een houdgreep te nemen en zo ook deze partij voortijdig met vol punt te beëindigen.
Noud Karperien heeft de grootste poule. Hij verliest zijn eerste partij van Rens vd Pas. In de herkansing komt hij goed op dreef en wint na een bye (geen tegenstander) van Steyn de Vries en Sven Neele. Hierna moet ook hij het weer opnemen tegen zijn eerste tegenstander, Rens vd Pas met helaas wederom de winst voor Rens. Een 9eplaats in deze grote poule is het eindresultaat.

Marijn Hanstede, Ruben Vaandering en Ruben Wilbrink vechten goed maar weten niet tot winst te komen.

Volgende week vieren wij als Judo Promotion Twente ons 30-jarig bestaan.

Het weekend erna reist een selectiegroep af naar Polen om begeleidt door Martin Evenberg mee te doen aan de Warschau Open en de daaropvolgende stage.