Markelo – Op 12 oktober hield het district Oost-Nederland het eerste Opstaptoernooi van het seizoen 2019-2020.

Om kwart voor acht ’s morgens vertrok het begeleidingsteam uit Almelo en Hengelo. Marijn Hanstede, Rita Evenberg, Eva-Loes Huitsing, Bjorn Linde en Ferry Evenberg togen naar Markelo om de 25 JPT judoka bij te staan op dit toernooi. De drie judoka die om 9 uur moesten beginnen, waren al op weg om op tijd op de weging te zijn.

Tias Fikkert, Claudia Alberts en Leon Selfie zaten in het eerste blok. Tias wist de tweede plaats te bereiken, Claudia werd derde en Leon werd vijfde.

Tias Fikkert (zilver) met coach Bjorn Linde

Tias Fikkert (zilver) met coach Bjorn Linde

Op het moment dat er matten vrij waren, werd gestart met de partijen uit het tweede blok. Jayden Middelburg wist een eerste plaats te bereiken, Wessel huis in ’t Veld en Giulia Melisie wisten met een derde plaats naar huis te gaan. Simon Vaandering, Marijn Stoelhorst, Julian Parnell, Tim Japin, Kfir Janusch, Luc Sevensma en Tristan te Kulve moesten genoegen nemen met een vierde of vijfde plaats.

Strijd en vriendschap hand in hand

Strijd en vriendschap hand in hand

In het derde blok wist Quinten Creutzburg de eerste plaats te bereiken door alle partijen met ippon te winnen, één partij zelfs binnen 8 seconden. Thijs Kamphuis, Nora Simens en Guusje Bekhuis wisten tweede te worden. Noah Abdoel, Romeo van Staveren en Roy Eenkhoorn werden derde. Thijmen Visser, Chris Nijhuis, Matthijs Verhaar, Rick Japin en Joris Nijmeyer werden vierde.

Nora Simens (zilver) en Quinten Creutzburg (goud)

Nora Simens (zilver) en Quinten Creutzburg (goud)

Guusje Bekhuis zilver

Guusje Bekhuis zilver

In de pauze van dit derde blok werd scheidsrechter Nico Haafkes geëerd voor zijn 50-jarige inzet voor het district Oost Nederland, als scheidsrechter, lid van de technische commissie, lid van de scheidsrechterscommissie en als bestuurslid. Hij kreeg een beeld als dank en er werd een trofee beschikbaar gesteld voor een talentvolle scheidsrechter, de Nico Haafkes trofee.

Naast dit eerbetoon werd een andere scheidsrechter in het zonnetje gezet. Peter Arkenbout is gepromoveerd tot “Continental referee” de tweede scheidsrechter ooit uit Oost-Nederland die dit heeft bereikt.