In het kader van talentontwikkeling organiseerde de Judobond Nederland afgelopen zaterdag een nationale dag voor de talenten tot 15 jaar.

Vanuit Judo Promotion Twente namen Luca Dikken en Ruben Wilbrink deel.

Workshop lifestyle topsporters
Als eerste stond voor hen de workshop lifestyle door Dick Boschman op het programma. Dick Boschman heeft zelf twee maal meegedaan aan de Olympische Spelen. Niet vanuit het judo maar als schutter (geweer). Dick begeleidt nu topsporters op Papendal bij het inrichten en maken van keuzes in het leven als topsporter.
Aan bod kwamen o.a. het belang van slapen (powernap) op de juiste manier, goede voeding, ontspanning en zorgen dat je je regelmatig verveelt.

Clinic judo van topjudoka Margriet Bergstra
Hierna zette Margriet (meervoudig prijswinnaar Europacup’s, EK’s en WK’s) de judoka’s aan het werk met haar favoriete o-uchi-gari (beenworp) en uchi-mata (heupworp) om af te sluiten met spelvormen.

Workshop Badminton
Als laatste onderdeel van het ochtendprogramma stond badminton genoteerd. Als donorsport voor het judo zeer geschikt: oog-hand coördinatie, reactievermogen en voetenwerk spelen bij beide sporten een grote rol.

Randoritraining
Ter afsluiting werd anderhalf uur randori gemaakt met de landelijke top van deze leeftijdscategorie. Deze training stond onder leiding van Chiel Willems, de nationale trainer talentontwikkeling.

Een goede ervaring voor onze judoka’s die hard werken om hun talent te ontwikkelen.

Zondag was het de beurt aan Jochem van Dijk en Linde Hanstede, die tijdens de landelijke NTC-training tot 18 jaar aan de bak mochten in Papendal.