Het was een druk weekend voor de judoka’s en begeleiding van Judo Promotion Twente. Met een stage in Osnabrück, zwarte band examens in Markelo en het internationale Topjudo Almere toernooi in – juist – Almere was er genoeg werk aan de winkel. Mouwen opgestroopt met een goed resultaat als gevolg.

Judo Promotion Twente te gast in Osnabrück
Osnabrück – Afgelopen zaterdag was een deel van de wedstrijdgroep van Judo Promotion Twente tot 12 jaar te gast in de dojo van de Crocodiles. De Crocodiles gaven een stagedag voor de jeugd tot 12 jaar van het district Nedersaksen. Onze judoka’s waren te gast en mochten 4 uur trainen met de ruim 70 judoka’s uit die regio.
De trainingen werden verzorgd door Andrea Goslar, distritstrainer van de Duitse Judobond.
’s Ochtends werden na een goede warming-up en het oefenen van tachi-waza (staand judo) randori ’s gedraaid (oefenwedstrijden waarbij je elkaar de ruimte geeft om nieuwe dingen uit te proberen), waarna het blok werd afgesloten met spelvormen.
Na een uur lunchpauze werden 2 ne-waza (grondjudo) technieken geoefend, om vervolgens grondrandori ’s te maken.

Het leuke van deze dag is het hebben van veel nieuwe sparringpartners, het les krijgen van een ‘nieuwe’ juf, in het Duits nog wel. Ook de ouders hadden een leuke dag, zij lieten hun kroost achter onder begeleiding van Mark Vaandering en Rita Evenberg om zelf lekker te shoppen in het centrum van Osnabrück.

Ter afsluiting mochten de aanwezige leraren de leerlingen bekogelen met grote fitnessballen, op het moment dat de leerlingen de judomat rennend moesten oversteken. Een schitterende afsluiting van een super geslaagde trainingsdag, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Trainingsgroep Osnabruck

Trainingsgroep Osnabruck

Sem Sterckel behaalt de zwarte band.
Waar de jeugd afreisde naar Osnabrück, was Sporthal De Haverkamp in Markelo het reisdoel van Sem Sterckel., begeleidt door zijn trainer Ferry Evenberg.
Sem legde hier met succes het examen af voor de 1e dan (zwarte band) met als uke (valpartner) Jorrit van Assen. Een goede partner is bepalend voor het behalen van de zwarte band, waar je samen naartoe traint. Jorrit was in juni al succesvol als partner van Danée
Roseval, die toen haar 1e dan behaalde.
UT student Sem Sterckel werkt sinds de zomervakantie met Jorrit als partner naar dit examen toe. Het traject begon natuurlijk al veel eerder. Om examen te doen voor de zwarte band, moet je eerst het hele traject doorlopen van witte – gele – oranje – groene – blauwe – bruine band. Hij traint al jaren 3 x per week en volgde ook vorig seizoen de maandelijkse examentrainingen voor zwarte band die Rene Bogaarts bij Judo Promotion Twente verzorgt.

Dit bleef niet zonder resultaat: Sem legde een goed examen af en behoort nu tot de grote groep dangraadhouders van Judo Promotion Twente.

Eveneens in Markelo nam Martin Evenberg dit keer achter de tafels plaats om een kijkje achter de schermen te nemen bij het examineren. Dit als onderdeel van zijn opleiding tot judoleraar B.

Sem Sterckel behaalt 1e dan met uke Jorrit van Assen

Sem Sterckel behaalt 1e dan met uke Jorrit van Assen

Triple gold op Top Judo Almere toernooi

Almere – Op het Top Judo Almere toernooi deden zondag 7 judoka’s van Judo Promotion Twente mee. Dit leverde 3 x goud en 3 x brons op. Goud voor Hanneke Plaggemars, Luca Dikken en Linde Hanstede. Ruben Wilbrink, Taro Zwak en Marijn Hanstede kwamen met brons in huis. Sem Kalwij kwam door blessures niet tot presteren. Coach Martin Evenberg is tevreden met de progressie die hij bij zijn judoka’s zag.

Hanneke Plaggemars met trotse coach Martin Evenberg na behalen goud in Almere

Hanneke Plaggemars met trotse coach Martin Evenberg na behalen goud in Almere