Dubbel goud voor judoka’s JPT in Hoogeveen      

Het is zaterdag vroeg in huize Plaggemars. De weegschaal in Hoogeveen wacht om 8.00 uur, dus dan weet je het wel.
De reis wordt niet voor niets gemaakt: Hanneke wint 5 partijen op rij om zich daarna kampioen te mogen noemen.

Ditzelfde geldt voor Tias Fikkert, hij behaalt eveneens het goud. Tias, witte band en groene slip doet het erg goed: hij wint 6 partijen, om de beker in ontvangst te mogen nemen. Dan staat hij op de hoogste trede, naast een gele en oranje band.

Tias werkt zich naar tai-o-toshi

Tias werkt zich naar tai-o-toshi

Ouder-kind judo groot succes

Traditioneel wordt het jaar bij Judo Promotion Twente afgesloten met ouders en judoka’s: één keer per jaar mogen de ouders met hun kind de mat op om samen te ervaren wat het is om te judoën. De lessen worden aangepast aan de ouders natuurlijk, want die zijn niet altijd even goed in conditie en gewend aan het vallen en weer opstaan als hun kroost.

Op speelse wijze worden de judorollen en houdgrepen geoefend, om te eindigen met spelvormen. Waar kinderen fanatiek kunnen worden wanneer er punten te halen vallen, zijn de ouders helemaal niet meer te stoppen: kruipen rollen, rennen, alles op hoog tempo om de kinderen te verslaan in het eindspel waar de ouders het als groep moeten opnemen tegen de kinderen.

Een succesvol jaar

Zo kan JPT terugkijken op een succesvol jaar waarin ze met veel vrijwilligers weer tal van leuke activiteiten heeft kunnen organiseren, zoals een kamp voor iedereen, Vanentoernooien voor de beginners, een judostage voor de wedstrijdgroep en een toernooi voor 1300 deelnemers in samenwerking met SJO (Enschede). Tevens het jaar waarin de club haar 30-jarig jubileum vierde en door de Judobond Nederland tot ‘Club van het Jaar’ werd gekozen.