Afgelopen zaterdag en zondag organiseerde Top Judo Twente i.s.m. Judo Promotion Twente (Hengelo) en Stichting Judosport Oost (Enschede) voor de tweede keer het Open Twents Judotoernooi.
In de Diekmanhal leidden ruim 40 scheidsrechters, waaronder een aantal uit Duitsland, de wedstrijden in goede banen. Meer dan 1300 deelnemers van 124 clubs uit 6 landen streden voor wat ze waard waren.

Meetmoment
Zaterdag vond het meetmoment plaats voor judoka’s onder de 18 jaar. De prestaties op dit toernooi en het Residentietoernooi in Den Haag zijn mede bepalend voor uitzending naar Europacups namens Nederland in 2020.
Namens NOC-NSF was derhalve Kayan Bool, hoofd talent ontwikkeling, aanwezig.

Jochem van Dijk (Judo Promotion Twente) uit Borne en Nohade Riadi uit Almelo verloren nipt om brons.

Jochem van DIjk plaatst zich voor partij om brons

Jochem van DIjk plaatst zich voor partij om brons

Frits Hartman stimuleringsprijs
Ook werd aan de medaillewinnaars uit Twente de Frits Hartman stimuleringsprijs uitgereikt.
Deze is in het leven geroepen om de Twentse extra te ondersteunen om de top te halen.
Frits Hartman (Almelo) is de oud-hoofdtrainer van Judo Promotion Twente en was een bepalende factor bij de ontwikkeling van het judo in Twente.

HALVE FINALE LINDE HANSTEDE

HALVE FINALE LINDE HANSTEDE

Open Twents Toernooi
Zondag stonden judoka’s van 8-15 jaar en senioren vanaf 17 jaar op de mat. Wethouder van sport, Niels van de Berg, was diep onder de indruk en zag dat er meerdere medailles in Twente bleven.
Vanuit Judo Promotion Twente behaalden Linde Hanstede (Almelo) en Giulia Melisie (Hengelo) het brons. Hanneke Plaggemars (Hengelo), Verena van der Werf (Hengelo)

Verena van der Werf in gevecht om brons

Verena van der Werf in gevecht om brons

Het is fantastisch dat we dit jaar het succes van vorig jaar hebben kunnen overtreffen. Door deelname van judoka’s uit Duitsland, Zweden, Polen, België en Bulgarije kreeg de internationale status een stevig fundament. Het succes van dit toernooi is mede te danken aan de inzet van een groot aantal vrijwilligers van Judo Promotion Twente en Judosport Oost.

Coaches en judoka’s zijn ook enthousiast.’ Het is een goed geregeld toernooi, gezellig, overzichtelijk en een goed bereikbare locatie met veel parkeerruimte.’ Wat hen betreft volgend jaar weer.