Dit weekend was het weer flink raak voor de judoka’s en het kader van Judo Promotion Twente. Met een Pietenochtend voor de allerjongsten, een Pieten Vanentoernooi voor de overige jeugd, een bondsvergadering in Papendal en een Dangraadtraining voor degenen die voor zwarte band trainen was het weekend goed gevuld.

Pietenochtend
Hengelo – De spanning wordt sommige judokaatjes van JPT bijna teveel; slechts met moeite zijn ze van papa en mama los te weken om de mat op te gaan. En dan is er in de verste verte nog geen Piet te bekennen.

Juf Rita heeft echter een brief aan Sinterklaas geschreven en gevraagd, of er alstublieft Judopieten zijn die deze morgen een Pietenjudo training willen geven aan de judoka’s van Judo Promotion Twente. Dat de jongste judoka’s daarvoor speciaal naar het gymlokaal aan de Jan Prinsstraat willen komen. Sint belooft de juf te kijken of het kan.

En zo zitten de judokaatjes zenuwachtig in de rij, zingen lied na lied en hopen zo…

Na heel veel liedjes komen 2 judopieten naar binnen tuimelen. Juf is wel een beetje bang en zenuwachtig en verstopt zich tussen de kinderen. De Pieten zijn echter heel lief en samen met een dappere judoka gaat juf hen een hand geven.

Als het ijs gebroken is, lezen de Pieten de brief van de Sint voor. Hierin wordt de Pieten gevraagd de judoka’s een echte Judopieten training te geven. Voor hen die het goed doen, ligt een Judopietendiploma in het verschiet.

De judoka’s gaan hard aan het werk: rollen, kruipen, tuimelen, touwtrekken, paardrijden, niets is te gek. Enkele judoka’s mogen zelfs met de judopieten judoën en weten zowaar enkele worpen te maken bij de Pieten, Ze doen zo goed hun best dat de Pieten, na enig overleg, besluiten dat iedereen een diploma verdient. Ze hebben het zelfs zó goed gedaan, dat ze er een klein cadeautje en iets lekkers bij krijgen.

Klimmen, klauteren en veel plezier tijdens pietenochtend

Klimmen, klauteren en veel plezier tijdens pietenochtend

Vanen Pietentoernooi
Enschede – Ondertussen is Sinterklaas met een aantal Pieten op bezoek bij het Vanen Pietentoernooi van SJO, waar ook veel judoka’s van JPT aan deelnemen. En wat is er mooier dan je prijs in ontvangst te mogen nemen van Sinterklaas. Zo zijn ook in Enschede de kinderen verwent met een medaille voor hun mooie judo en iets lekkers omdat Sinterklaas er is. De judoka’s van JPT worden hier begeleid door Martin Evenberg en Emi Zwak, judoleraar en dojo-assistent van JPT.

Kampioenen Tias, Tim en Wessel

Kampioenen Tias, Tim en Wessel

Kampioen werden Jonne en Wessel Huis in ’t Veld, Tias Fikkert, Tim Japin, Simon Vaandering, Tristan te Kulve, Romeo van Staveren en Quinten Creutzburg.

Luc Sevensma, Marijn Stoelhorst en Roosmarijn de Wit haalden zilver en brons ging naar Rick Japin en Nora Simens. Giulia en Elisa Melisie en Omar Darwies werden 4e en Jurre Schupeprs en Joris Nijmeijer 5e.

Bondsraadsvergadering
Papendal – Ondertussen wordt in Papendal de halfjaarlijkse Bondsraadsvergadering gehouden. Hier is  o.a. Ferry Evenberg aanwezig namens Oost-Nederland om te praten over zaken als de bondscontributie, de zware overgang van de leeftijdscategorie -12 naar -15 en andere agendapunten.

Dantraining
Hengelo – Vervolgens wordt zondagochtend onder leiding van René Bogaarts getraind voor de zwarte band. Succesvolle trainingen, die in juni Danée Roseval en Daniel Timmerman de 1e dan opleverden en vorige week Sem Sterckel tot de 1e dan bracht.

Zonder vrijwilligers geen feest
Al deze activiteiten zijn alleen mogelijk door een grote hoeveelheid vrijwilligers:
Manon Karperien van de activiteitencommissie heeft de Pietenochtend voorbereid, waarna Sem en Bjorn de rol van Piet op zich namen en samen met juf Rita de les verzorgden, waarbij Cas en Mariska voor de foto’s zorgden.
Een Vanentoernooi vraagt ook zo’n 15 vrijwilligers, van Klaas Magrië die de inschrijvingen verwerkt en de judoka’s indeelt en de informatie verspreid tot de scheidsrechters, juryleden, coaches en Sint en Pieten op de dag zelf.
Zonder Bondsraadsleden geen bondsraad. En zonder René Bogaarts als vrijwillige deskundige leraar geen dangraadtrainingen.

Zo vlak voor de nationale vrijwilligers dag (7 december) misschien goed om stil te staan bij het belang van vrijwilligers voor al die activiteiten voor onze jeugd.