Dedemsvaart – Voor Noud Karperien, Simon Vaandering en Nora Simens is het seizoen optimaal gestart: zij behalen goud in Dedemsvaart, met zo’n 700 deelnemers een goed bezet toernooi.

Nora weet de finalepartij te winnen door de vrijdag getrainde techniek toe te passen en komt glunderend de mat af: ‘ Juf, dit hebben we gisteren geoefend, goed hè’. Noud is iedere partij dominant en scoort iedere partij met een andere techniek. Simon heeft geen last meer van spanningen, judoot heel vrij en aanvallend en geniet weer volop.
Ruben Vaandering weet 4 partijen met ippon te winnen. Ook Ruben kan hierbij meerdere technieken toepassen, heel belangrijk voor je ontwikkeling als totale judoka. Tegen Friso Elzinga staat hij tot vlak voor het einde een waza-ari voor, waarna hij zich toch nog laat verrassen en zo eindigt met zilver.
Chiara Melisie, Marijn Hanstede en Verena van der Werf doen het goed door het brons binnen te halen met goed aanvallend judo.
Taro weet bijna een supermooi punt te scoren door zijn tegenstander met Ura-nage volledig los te tillen. Helaas weet hij hem niet goed door te sturen en landt hij zelf op zijn rug, waardoor zijn tegenstander het punt (onterecht) krijgt toegekend.
Imke Geselschap, Matteo, Elisa en Giulia Melisie, Taro en Emi Zwak laten goed judo zien en blijven helaas buiten de prijzen. Voor Giulia, Elisa en Emi geldt dat dit hun eerste toernooi is in respectievelijk de klasse -12, -15 en -18 jaar.
Ruben Wilbrink en Luca Dikken hebben zich helaas geblesseerd af moeten melden.

De coaches van JPT zijn vooral trots op de variatie in techniek die de judoka’s laten zien. Tot en met de -15 en eigenlijk ook nog de -18 jaar is leren en ontwikkelen het belangrijkste. Om op latere leeftijd en op hoger (internationaal) niveau uiteindelijk te kunnen scoren, heb je dit nodig. Als judoka en als club investeren in die ontwikkeling in techniek en in de breedte, betekent wel dat je niet traint op winnen maar op je ontwikkelen, op het uitproberen van technieken en het werken met opdrachten die gericht zijn op die ontwikkeling.