Osnabrück –
Met 600 deelnemers uit o.a. heel Duitsland, Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Bulgarije en Rusland is dit toernooi goed bezet te noemen. Wanneer je daar brons weet te winnen, doe je het goed.

Ruben Vaandering
Ruben start zijn dag met de eerste partij tegen Victor Gerdt van JG Sachsenwald. Na circa 25 seconden maakt Ruben een o-goshi waarmee hij een waza-ari scoort. Wat later in de wedstrijd scoort hij zijn tweede waza-ari met een Ura-nage.
Zijn 2e partij moet Ruben het opnemen tegen Elias Rönnau. Deze tegenstander komtechter niet opdagen, mogelijk vanwege een blessure. Hierdoor wint Ruben deze partij automatisch met ippon.
De 3e partij moet Ruben tegen Constantin Schmidt van JS Samura Oranienburg. Ruben scoort deze partij een ippon met een Ura-nage.
Zijn 4e partij tegen Salavat Akhiev van JS Kano Bremerhaven scoort Ruben op ongeveer de helft van de wedstijdtijd een waza-ari met een ko-uchi-maki-komi. Akhiev probeert de rest van deze partij alsnog een score te behalen maar dit lukte hem niet en dus gaat Ruben naar de halve finale.
In de halve finale moet Ruben tegen Ibragim Dalduev van GWD Minden. Ruben komt achter te staan met een waza-ari. Ruben strijdt terug maar het lukt hem niet om nog binnen de wedstrijdtijd een score te behalen. Hierdoor gaat hij door naar de herkansingsronde om door te vechten voor de 3e plaats.
Voor de 3e plaats moet hij het opnemen tegen Said Tashtamirov van JS Kano Bremenhaven.Binnen 30 seconden komt Ruben op voorsprong met een waza-ari welke hij scoort met een Tani-otoshi. Hij weet de partij verder goed te controleren waarmee hij deze voorsprong de rest van de partij goed vasthoudt. Vlak voor het einde van de wedstijd scoort Ruben alsnog een Ippon door de laatste aanval van zijn tegenstander over te nemen met een Ura-nage. Hiermee behaald Ruben de derde prijs in een grote poule met 42 deelnemers in zijn gewichtsklasse.

Noud Karperie
Noud Karperien start zwaar tegen de latere nummer 2, Tamas Hangyi van Lingener Judo Verein. Tamas is erg sterk en houdt af, tegen de regels in. Hierdoor kan Noud niet aanvallen en verliest deze partij met 2 x waza-ari.
In de herkansingsronde moet hij het opnemen tegen Luca Samolia van PSV München. Deze partij gaat het beduidend beter. Noud is heel aanvallend, heeft de overhand en scoort ippon met tani-otoshi.
Hierna is het Julius Leinweber van Kodokan Neuhof waarmee hij de tatami betreedt. Ook deze partij weet Noud te overtuigen en met een mooie Ura-nage scoort hij ippon.
Dit levert hem een ticket op voor de strijd om brons. Om brons wacht hem Sven Tjallingii van Budosport Arnhem. Deze partij heeft Noud het zwaar. Hij domineert, de ander krijgt een straf, waarna ook Noud een straf krijgt voor een mislukte Tomoe-nage (sutemi). Zonder score loopt de tijd af en er wordt verder gevochten in de Golden Score. Golden Score betekent, dat de strijd stopt zodra één van beiden een punt scoort. Ook nu lukt dat niet. Dan moeten de scheidsrechters beslissen, wie de partij gewonnen heeft. Noud heeft de partij duidelijk gedomineerd en wordt terecht als winnaar aangewezen. De tweede bronzen plak voor Judo Promotion Twente is een feit.

Simon Vaandering
Simon Vaandering, ons minimonster (eigenlijk is Simon nog -10 jaar en hij doet hier mee in de klasse -12 jaar) laat ook goed judo zien. Met heel aanvallend judo wint hij 2 partijen, waarmee hij op de 9e plaats eindigt in een poule van 32 deelnemers. Niet verkeerd.

Jochem van Dijk in Follonica (Italië)
Daarnaast heeft onze judoka Jochem van Dijk zijn eerste deelname gehad aan een Europacupwedstrijd in Follonica (Italië), begeleidt door zijn trainer/coach Martin Evenberg. Hij heeft met heel aanvallend judo laten zien op dit niveau thuis te horen. Helaas heeft hij geen winst kunnen behalen. Zijn volgende Europese avontuur is in Zagreb op 7 maart.