Markelo – Eén maal per jaar worden in Markelo de titels verdeeld voor het kampioenschap van Oost-Nederland voor judoka’s tot 12 en tot 18 jaar.

Het toernooi begint met de judoka’s tot 12 jaar.
Het blijkt die dag voor de 10-jarige Noud Karperien allemaal op zijn plek te vallen. Sinds dit jaar regent het prijzen voor Noud en zijn trainingsmaatjes Ruben en Simon Vaandering: zij vielen in Dedemsvaart en het sterk bezette Osnabrück al in de prijzen.

Noud Karperien gaat wat stroef van start; hij is duidelijk de sterkere judoka en weet tot 3 keer toe bijna zijn tegenstander in de houdgreep te krijgen en wint uiteindelijk de partij op beslissing van de scheidsrechter. Daarna is de diesel gestart en gaat het steeds beter; de volgende 2 partijen wint overtuigend Noud met een Ippon-seoi-nage en Tani-otoshi om in de finale het mooiste punt te scoren, door een ingezette O-goshi over te nemen met een Tsuri-goshi. Hiermee wordt Noud kampioen van Oost-Nederland.

Ruben Vaandering scoort 3 partijen mooie afwisselende punten met een Ko-uchi-maki-komi, een linkse uchi-mata en een houdgreep na een overname. In de finale wordt te gehaast judo afgestraft met 2 x een overname van zijn o-goshi, waardoor Ruben met zilver naar huis gaat.
Simon Vaandering gaat goed van start met een Ko-soto-gari om in de halve finale tegen J. van Dijk (nee, niet onze Jochem van 81 kg) de winst met een houdgreep naar zich toe te halen. In de finale wordt een voetfout afgestraft met een O-soto-gari, waarna een houdgreep volgt waar Simon niet meer uit ontsnapt. Ook Simon behaalt zo het zilver.
Dani Yefimov, Quinten Creutzburg, Jayden Middelberg en Nora Simens werken hard, waarbij Dani en Quinten ook wel enkele partijen winnen, echter niet voldoende om in de buurt van de prijzen te komen.

’s Middags is het strijdtoneel voor de judoka’s tot 18 jaar.
Voor hen is het niet zomaar een toernooi; plaatsing bij de laatste 4 levert een ticket op voor het Nederlands Kampioenschap tot 18 jaar.
De judoka’s van Judo Promotion Twente doen het zo goed, dat ze over 2 weken met 4 judoka’s af mogen reizen naar het NK in Den Haag.

Het beste resultaat bereikt Linde Hanstede, die vrij eenvoudig kampioen wordt. Ze beslist iedere partij voortijdig met ippon. Emi Zwak en Eva-Loes Huitsing brengen het tot zilver en Jochem van Dijk behaalt met o.a. een schitterende veeg het brons.

Marijn Hanstede laat goed judo zien en weet 1 partij winnend af te sluiten, niet voldoende om in de prijzen te vallen. Twan Weber, herstellende van een zware enkelblessure, laat goed judo zien en mist wedstrijd- en trainingsritme om hier te kunnen imponeren.
Luca Dikken en Ruben Wilbrink hebben zich wegens blessures af moeten melden.

Nu 2 weken hard trainen ter voorbereiding op het NK.

Zilver voor Emi Zwak

Zilver voor Emi Zwak

Ruben Vaandering scoort met ko-uchi-makikomi

Ruben Vaandering scoort met ko-uchi-makikomi

Jochem van Dijk haalt brons binnen

Noud Karperien op weg naar goud

Noud Karperien op weg naar goud

Eva-loes zilver op DK -18 jaar

Eva-loes zilver op DK -18 jaar