Almelo/Borne/Hengelo – Waar het grootste deel van Oost-Nederland afgelopen week vakantie hield, gold dit niet voor de wedstrijdgroep van Judo Promotion Twente.

Met vier judoka’s die zich voor bereiden op het Nederlands kampioenschap tot 18 jaar over één week, werd door een groot deel van de groep gewoon doorgetraind. Natuurlijk de vier die zich voorbereiden op het kampioenschap, echter ook een (deel van) hun trainingsmaatjes. Ook al is judo geen teamsport, je hebt elkaar hard nodig om te kunnen trainen.

Behalve de clubtrainingen werd doorgetraind op het Regionaal Trainings Centrum (RTC) in Enschede en de bondstrainingen in Heerenveen en Papendal.

Eva-Loes Huitsing en Jochem van Dijk namen als afsluiting van de ‘vakantie’ deel aan de trainingsstage van SJO in Enschede, waar ze konden bikkelen met andere sparringpartners dan hun eigen clubmaatjes.