Dag judoka’s en ouders,
Zoals jullie waarschijnlijk wel hebben gehoord/gelezen, mag door de jeugd tot 18 jaar weer worden gesport in de buitenlucht.
Wij mogen echter als club nu niet zomaar beginnen met lesgeven, we moeten afwachten tot wij het protocol van de Judobond Nederland beschikbaar krijgen, om hiermee de te geven lessen bij de gemeente aan te melden.
Wij willen hier zo spoedig mogelijk mee beginnen, eventueel al in de vakantie. Houd goed je mail in de gaten.
Daarnaast hierbij de link naar een leuke challenge, uit te voeren in de vakantie. Het zou super zijn, wanneer je een filmpje stuurt als het je lukt.
Onderstaand de berichtgeving van de site van de JBN.
Tot gauw,
Ferry, Martin en Rita
——————————————————————–
Bericht site JBN:
24 april 2020 JUDO JIUJITSU AIKIDO
Afgelopen dinsdag heeft het kabinet ruimte gecreëerd in de maatregelen zodat kinderen en jongeren tot en met 18 jaar vanaf 29 april buiten met elkaar mogen sporten. De leeftijdsgroep 13 – 18 jaar zal daar bij wel 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. Afgelopen dagen heeft NOC*NSF met behulp van 10 sportbonden, waaronder JBN, een protocol opgesteld voor het moment dat de versoepeling maatregelen jeugd ingaan. Dit document is gisteren naar het Ministerie van VWS gestuurd. Ook zullen de VSG en RIVM dit document beoordelen. Het vervolg is dat de VSG dit document naar alle gemeenten stuurt en NOC*NSF dit document naar alle bonden. Zodra de JBN de beschikking heeft over dit document zal het per direct beschikbaar gesteld worden aan alle JBN clubs. De club kan met dit document melden aan de gemeente waar en wanneer zij activiteiten in de buitenlucht houdt voor de jeugd t/m 12 jaar en voor de jongeren van 13 t/m 18 jaar.