Bizar seizoen

Half maart komt vanuit alle gemeentes de mededeling, dat de sporthallen en gymlokalen tot nader orde niet meer worden gebruikt. Hiermee komt voor Judo Promotion Twente, evenals voor alle sportverenigingen, een abrupt einde aan de (judo)lessen.
Na 6 weken, waarin heel Nederland door het Coronavirus wordt lamgelegd, komt voorzichtig het leven weer op gang. Met behulp van de gemeentes Almelo, Borne en Hengelo, het Twentebad en Korfbalvereniging AKC kan in aangepaste vorm weer worden lesgegeven. In de buitenlucht, dat wel.

Met Bootcamps en circuittrainingen volgens het ASM-model (Athletic Skills Model) kan een groot deel van de leden tot en met 18 jaar weer in beweging worden gebracht. Tot en met 12 jaar wordt, eerst onder de overkapping van het Twentebad en later in de schaduw van de bomen bij het Twentebad, ook echt judoles gegeven. Zonder als leraar lichaamscontact te mogen maken blijft het beperkt. In een later stadium mag ook de -18 weer de mat op, per 1 juli gevolgd door de 18+. Te laat voor judo, omdat dan het vakantierooster van de gymlokalen weer ingaat.

Vossenjacht.

Sommige tradities kunnen gelukkig wel: ter afsluiting wordt met alle leeftijden een vossenjacht gehouden. Hierbij zijn de oudere judoka’s de vossen waarop gejaagd moet worden om handtekeningen te vergaren. De jongere judoka’s rennen in groepjes door de wijk en komen de vreemdste mensen tegen. Die man die staat gras te maken, is dat een vos of maait hij gewoon het gras? En die mevrouw die de hele tijd loopt te bellen, loopt die alleen maar te bellen of… Laat die meneer gewoon zijn hond uit? Zo maken diverse wijkbewoners kennis met de judoka’s die op jacht zijn om hun handtekeningenlijst vol te krijgen.
Onderweg moeten ook de antwoorden worden gevonden op de judovragen, zodat woorden als ‘Sensei, Hajime en o-soto-gari’ door de lucht vliegen.
Na anderhalf uur rondrennen, handtekeningen verzamelen, op de foto bij de fotograaf, wat te drinken en iets lekkers, verzameld iedereen zich weer op het veld bij de dojo aan de Jan Prinsstraat. Voor het winnende team met  Midas, Aiden, Boaz, Sam en Daan, die met de bonuspunten voor hun naam ‘De grootste kleine winnaars’ nipt de winst binnen halen, is er een heuse medaille.

Vroege start
Om de trainingsachterstand weg te werken, wordt 2 weken eerder met judo gestart, te weten in de week van 3 augustus. Iedere woensdag en vrijdag kan er worden getraind.

De locatie en tijden worden via de website www.judopromotion.nl bekend gemaakt.

Maand augustus gratis kennismakingslessen
Lijkt judo jou ook leuk? Gedurende de maand augustus mag iedereen gratis komen kennismaken. Aanmelden via trainers@judopromotion.nl.

In verband met het coronavirus is aanmelden noodzakelijk.

Wij, bestuur en trainers van Judopromotion Twente, wensen iedereen een hele fijne vakantie.

Pas goed op jezelf en blijf gezond.

Uchi-komi met elastieken bij AKC in Almelo

Uchi-komi met elastieken bij AKC in Almelo

ASM: duwen, trekken, balans

ASM: duwen, trekken, balans

Judoles onder de overkapping van het Twentebad

ASM: speedfootladder 2

ASM: speedfootladder 2

ASM: speedfootladder

ASM: speedfootladder

ASM watertraining

ASM watertraining