Herfstuitje
Het stond al tijden gepland en dinsdag was het dan eindelijk zover: met zijn allen naar Avatarz, het klimbos bij het Hulsbeek/Oldenzaal. Judoka’s jong en oud en hun gezin konden zich opgeven voor het herfstuitje. Het was een ongekend succes, want binnen enkele dagen zaten we op het maximumaantal deelnemers.

Mazzel
We hadden alles mee: waar de hele dag regen was voorspeld, heeft continu de zon geschenen. Daarnaast waren we net op tijd voor de activiteit met onze senioren, want ’s avonds zou blijken dat de 18+ weer zou worden gescheiden van de -18 bij het sporten.

DE ACTIVITEITEN
Tot 10 jaar
De deelnemers tot 10 jaar konden genieten van het lage parcours. Dankzij de dubbele zekering, waarvan maar 1 tegelijk los kon was het allemaal hartstikke veilig. Na eerst een grondige uitleg over hoe je je moest zekeren mocht iedereen het proefrondje doen om alles uit te proberen. Daarna begon het echte werk en mochten de judoka’s ‘los’ in de bomen op een hoogte van 2 tot 4 meter. En dat was best wel spannend. 30 hindernissen waar je door of overheen moest klimmen. Voor de één een fluitje van een cent, voor de ander een grote uitdaging.

Grenzen verleggen, mentale training
Sommigen moesten flink gecoacht worden om bepaalde hindernissen te nemen. De netten en touwladders vormden geen probleem, De ladder met bewegende blokken leverde wel wat spanningen op. De grootste hindernis vormden de ziplines, waarbij je door de lucht zweeft van de ene boom naar de andere. Hier moest wel echt een drempel worden overwonnen. En als de judoka voor je niet durft en begint te huilen…. Tsja…. Dan krijg je toch een sneeuwbaleffect.

Maar wat is er mooier dan het gevoel, wanneer je het toch hebt gedaan.

‘Rustig ademhalen, adem naar je buik, ga maar hangen, voel je wel hoe sterk het touw is?’ Zo bleek de mentale training die ook de jongste leden krijgen, niet voor niets te zijn.
Wanneer je het geprobeerd hebt en niet verder durft, is het mooi om te horen dat je stoere juffrouw helemaal niet durft. Die verstopt zich gewoon de hele dag achter haar fototoestel. Met de opdracht ‘volgend jaar weer proberen’ kun je dan lekker een broodje eten en genieten van het kijken naar je clubgenootjes.

10 jaar en ouder
De oudere judoka’s beleefden hun avontuur op een hoogte van 8 – 12 meter, niet niks wanneer je hoogtevrees hebt. Hè Twan? En dan toch omhooggaan, toch een aantal van de trajecten volgen. Petje af, dat vraagt moed en doorzettingsvermogen.

Het was mooi om te zien hoe de judoka’s elkaar hielpen, elkaar er doorheen (of overheen eigenlijk) coachten. Daar word je als leraar blij van.

TOT SLOT
Bedankt
Medewerkers Avatarz, bedankt voor de goede begeleiding ter plekke. En Judo Promotion Twente, bedankt voor de bijdrage, waarmee het voor iedereen betaalbaar bleef.

Gezien de gedeeltelijke lock-down is het onduidelijk, hoe en wanneer we ons volgende uitje voor de hele groep kunnen houden.

Judotrainingen
De judotrainingen gaan gewoon door. Voor de senioren worden ze tot nader orde vervangen door Bootcamptrainingen, waar je je voor moet aanmelden gezien de beperkingen in het kader van corona. Hierover ontvangen jullie een mail.

Wij proberen een club te zijn voor iedereen van alle leeftijden. Plezier voorop.

Zin om een keer mee te doen? Voor meer informatie of aanmelding voor een proefles trainers@judopromotion.nl