‘Trots”, aldus Rita Evenberg, judolerares bij JPT, voluit Judo Promotion Twente.
Trots op de erkenning van het vele werk dat de leraren met de vrijwilligers hebben verricht gedurende het vreemde jaar dat achter hen ligt. Dat wij het zijn geworden met zoveel grotere clubs in Hengelo voelt wel heel bijzonder.

Actieve club
Normaal is JPT een club met veel trainingsmogelijkheden en extra activiteiten voor haar leden. Lessen op meerdere plekken in Almelo, Borne en Hengelo, randoridagen, vanencompetitie, grote toernooien voor oudere judoka’s, trainingsstages, kamp, een Hulsbeekdag, van alles.

Alleen, judo is een binnensport, dus die hele lockdown is dan wel een uitdaging. En die uitdaging zijn ze aangegaan.

Snel schakelen en blijven ontmoeten en bewegen
Waar dinsdag 14 december de lockdown werd aangekondigd, stond de wedstrijdgroep op woensdag 15 december al klaar voor hun eerste buitentraining.

Hierna snel doorschakelen, om te zorgen dat de jeugd in beweging bleef èn elkaar bleef ontmoeten. Gelukkig was het na 3 dagen kerstvakantie, zodat er tijd was om alles op de rail te zetten. Corona-protocollen waren er al, lesschema’s maken, plekken regelen om te gaan trainen, materialen bij elkaar zoeken en aanschaffen, een judomat regelen, genoeg te doen.

Extra activiteiten
Ook in deze periode werden extra activiteiten georganiseerd, als lichtpuntjes om naartoe te leven. Tenslotte waren in eerste instantie ook de basisscholen gesloten en de mogelijkheden om elkaar te ontmoeten (zo belangrijk voor je sociale ontwikkeling) beperkt.

Zo hadden we in deze periode de oliebollen-blubbertocht, het sneeuwfeest, de winterspelen en de judo3daagse.

Thuislessen
Voor de oudere thuisblijvers die nog niet mochten sporten, kwamen er thuislessen, nieuwsbrieven met oefeningen voor thuis

Continu schakelen
Het blijft aanpassen: iedere beleidswijziging betekent wijzigingen in het programma: van geen contact naar wel contact voor de jongsten naar een steeds grotere doelgroep die eerst op afstand in 2-tallen mag trainen. Van steeds meer judoka’s die toch besluiten buiten te komen trainen tot niet-judoka’s die weer terug mogen naar hun eigen sport die eindelijk ook is opgestart.

Schakelen van lessen onder een overkapping tot lessen op een grasveld tot lessen zonder judomat tot een judomat op een parkeerplaats. Van verstoppertje bij minder goed weer tot Bootcamps voor de oudere judoka’s.

Een week met dubbel geluk
Tot het verlossende woord afgelopen vrijdag: WE MOGEN WEER ALLEMAAL DE ZAAL IN.

Dit bericht komt in dezelfde week als de mededeling dat we zijn verkozen tot CLUB VAN HET JAAR 2021.

Iedereen mag meedoen
Houd je van stoeien? Altijd al een keertje willen meedoen?

In de week van 7 tot en met 11 juni houden wij vriendjesdag. Iedereen mag deze week mee komen trainen.