Bizar
Vorig jaar heb ik ook een stukje geschreven over de afsluiting van het seizoen. Een bizar seizoen, dachten we toen. Niet te overtreffen. We hebben helaas moeten constateren, dat afgelopen seizoen toch de overtreffende trap was van het seizoen ervoor.

De lockdown kwam eerder, harder en duurde langer. Toch hebben we nog veel samen kunnen doen. Zoals de traditionele vossenjacht.

 Vossenjacht.
De voorbereiding was deels in handen van de judoleraren in opleiding Bart Vos en Twan Weber. Na een interne stage en een aantal opdrachten binnen de dojo werd de opleiding afgesloten met de organisatie van de vossenjacht.
De deelname was met ruim 100 judoka’s zeer goed te noemen.

De oudere judoka’s zijn de vossen waarop gejaagd moet worden om handtekeningen te vergaren. De jongere judoka’s rennen in groepjes door de wijk en komen de vreemdste mensen tegen. Wanneer je dan je handtekeningen hebt verzameld, heb je de spion die je weer een handtekening ‘afpakt’.

Na een uur rondrennen, handtekeningen verzamelen, opdrachten maken, wat te drinken en iets lekkers, verzamelt iedereen zich weer op het veld bij de dojo aan de Jan Prinsstraat. De vakantie is dan echt begonnen voor de jeugd.

De oudere judoka’s die als vos of groepsoudste meededen, gaan nog samen nagenieten op een terras, waarna een deel van de groep afsluit met lasergamen.

Stage
1 week na de vakantie houden we een trainingsstage, waarvoor je je via de site kunt aanmelden.

Maand augustus gratis kennismakingslessen
Lijkt judo jou ook leuk? Gedurende de maand augustus mag iedereen gratis komen kennismaken. Aanmelden via trainers@judopromotion.nl.

In verband met het coronavirus is aanmelden noodzakelijk.
Wij, bestuur en trainers van Judopromotion Twente, wensen iedereen een hele fijne vakantie.