Den Haag, 18 oktober 2021
Na 1,5 jaar wordt in op de sportcampus in Den Haag weer het NK tot 18 jaar gehouden.
Voor Judo Promotion Twente hebben zich 4 judoka’s geplaatst voor dit kampioenschap. Coach voor JPT is Martin Evenberg.

Linde Hanstede (Almelo), dames tot 70 kg.

Linde Hanstede, trainend in Hengelo, Enschede, Heerenveen en Papendal maakt onze verwachtingen meer dan waar. Linde bracht het in 2019 op het NK tot 15 jaar tot brons. In 2020 kwam Linde bij de -18 tot een 7eplaats.
Linde begint haar toernooi tegen Romy Kooman. Linde scoort een waza ari met een uchi-mata, om daarna Romy in een houdgreep te houden tot ippon. Daarna mag Linde het opnemen tegen Naomi de Ruiter. Linde zet diverse keren een heupworp in, laat echter de mouw los waardoor ze niet genoeg druk weet te zetten. Wanneer dit wel lukt, scoort Linde vol punt uchi-mata en staat ze in de halve finale.
De halve finale mag Linde tegen Jade Omerkoylu. Jade draait al mee in het Europacup circuit en is laatstejaars -18. Linde laat zich niet van de wijs brengen, speelt haar eigen spel, judoot aanvallend en wint ook deze partij met ippon na 2 x waza ari.
Hiermee heeft Linde de finale bereikt. Nadia Swinkels, eveneens laatstejaars -18 en fulltime judoka op Papendal, heeft al enkele prijzen gewonnen op Europacupwedstrijden. Een pittige tegenstandster. Linde is echter niet onder de indruk en vecht voor wat ze waard is. Na korte tijd komt Linde op een waza ari voorsprong die ze 2 minuten weet vast te houden. Daarna scoort Nadia zelf een waza ari, die ze laat volgen met een kesa-gatame (houdgreep) waaruit Linde net te laat weet te ontsnappen.
Linde heeft nog een heel jaar -18 te gaan en is met dit resultaat de best scorende judoka die volgend seizoen nog mag meedoen. Nu op naar de volgende meetmomenten: het Residentie toernooi in Den Haag en het Twente toernooi in Enschede.

Thijmen Pereboom (Enschede), heren tot 60 kg.
Door griep geveld is Thijmen gedwongen thuisgebleven.

Twan Weber (Hengelo), heren tot 66 kg.
Twan levert goed strijd tegen achtereenvolgens Arif Kanti en Senne van Suilen maar kan zich op dit niveau nog niet waarmaken. Hij verliest beide partijen

Eva-loes Huitsing (Hengelo), dames tot 70 kg.
Eva-loes treft als eerste Jade Omerkoylu en laat zich volledig overrompelen door de latere nummer 3. In de herkansing tegen Romy Kooman gaat het een stuk beter, echter ook deze partij levert geen winst.

Wij zijn als trainers trots op onze judoka’s en de resultaten die ze met veel trainingsplezier leveren.