(door ziekte van de schrijver een verlaat verslag; het gaat om het opstaptoernooi van zaterdag 2 oktober)

Een week na ons Clubkampioenschap waagt een aantal judoka’s zich op een toernooi buiten de club.

We beginnen de ochtend met de judoka’s tot 10 jaar:
Binck de Lizer, Mai-lee Maholetti en Tias Fikkert zijn onze eerste deelnemers.
Binck, met zijn 7 jaar één van de jongste deelnemers in de klasse tot 10 jaar, is ingedeeld bij allemaal gele banders. Hij hoort de verhalen aan van de andere heren, dat gele banders beter kunnen judoën omdat ze al langer op de judo zitten. Zijn antwoord is duidelijk: zijn 1e partij werpt hij zijn tegenstander met waza-ari en bewijst dat witte banders ook kunnen judoën. Dit lukt de volgende partijen niet meer: Binck vecht er goed voor en verliest zijn volgende partijen. 1 winstpartij op je 1e toernooi buiten de club is netjes. Dit levert hem de 3eplek op.
Ook Mai-lee ontdekt dat een toernooi in een grote sporthal toch heel anders is: ze is heel zenuwachtig en hierdoor niet zo aanvallend als normaal. Deze ervaring is binnen, de volgende keer weten we wat het is en hoeven we ons daar niet meer druk om te maken. Dan kunnen we ons op het judo zelf concentreren. Mai-lee eindigt als 3e in haar poule.
Tias is de meest ervaren judoka tot 10 jaar. Voor de lock-down periodes heeft hij al toernooien gedraaid. Met diverse verschillende technieken wint hij al zijn partijen met ippon en mag zich kampioen noemen.

Hierna is de beurt aan de judoka’s tot 12 jaar: Luuk Briët, Emma Alblas en Giulia Melisie.
Voor Luuk en Emma is het hun eerste toernooitje buiten de club. Luuk is als witte bander ingedeeld bij enkel groene banders. Hij levert behoorlijk strijd, echter het verschil is te groot om tot winst te komen.
Emma heeft een plan en weet wat ze wil gaan doen. Ze weet met een houdgreep 1 partij te winnen en wordt 2e van haar poule.
Giulia is goed in vorm, haar o-goshi en diverse houdgrepen leveren haar iedere partij ippon op, zodat zij zich na afloop ook kampioen mag noemen.

Nu op naar het vanentoernooi van 6 november.

Bjorn Linde en Twan Weber, bedankt voor het uitstekende coachwerk. Bjorn is vandaag de kampioenenmaker: hij heeft de eer gehad de latere kampioenen te coachen.