Zaterdag 6 november was het de beurt van JPT om het gezamenlijke Vanentoernooi van JPT, SJO en Shenshi te organiseren. De judoka’s zijn afkomstig uit Almelo, Borne, Delden, Enschede en Hengelo.

Het was voor de JPT-judoka’s weer de eerste keer dat ze konden judoën tegen judoka’s van een andere club. Door corona had er anderhalf jaar geen Vanentoernooi voor hen plaatsgevonden.

Bij het plannen van het toernooi was de organisatie er nog van uitgegaan dat er toeschouwers aanwezig konden zijn, maar door de aangekondigde maatregelen moest de organisatie toch weer in actie komen. Er mocht per kind 1 toeschouwer naar binnen en ze werden allemaal gecontroleerd op QR-code en ID-bewijs.

Dit alles mocht de judopret niet drukken. Met hulp van 20 vrijwilligers werden de wedstrijden gehouden. De ruim 100 judoka waren ingedeeld in pouletjes, zodat ze minimaal drie wedstrijden konden judoën. Anderhalf uur na aanvang konden ze met hun prijs naar huis en mocht de volgende groep 10 minuten later naar binnen.

De judoka hadden, na zo lange tijd geen wedstrijden kunnen judoën, er erg veel zin in. Er werd met veel passie en enthousiasme gestreden voor de eindoverwinning.

Kampioen in hun klasse werden:

BInck de Lizer, Rens Lankhaar, Leon Annink, Juliette Freericks, Stefan Jansen, Jasper van Hasselt, Luuk Briet, Jasper Hosmar, Emma Albas, Bo Hofsink, Teije Pallast, Pijke Bergenhenegouwen, Eren Quiterio, Mai-Lee Maholetti, Nora Herber, Tim Japin, Tias Fikkert, Nora Simens, Quinten Creutzburg, Sven Hobbelink en Filip Golatka.