Vrijdag 19 november is een uitwisseling tussen studenten uit Enschede en Munster, waaronder een sportuitwisseling. Voor de Duitse studenten die naar Losser komen zoekt de trainer van Losser, René Bogaarts, nog wat wedstrijdjudoka. Hij vraagt aan JPT of zij willen komen, hetgeen de JPT-judoka graag willen en dus trekken we met 10 judoka richting Losser.

Voordat we in Losser op de mat staan, moeten we nog wel enkele hobbels nemen, aangezien de gangbare weg via Oldenzaal afgesloten blijkt. Dit weten we pas wanneer we voor de hekken staan. Gelukkig brengt Google Maps uitkomst en zijn we maar enkele minuten te laat.

We zijn met een behoorlijke groep van ruim 40 judoka. Op de mat staan vanuit JPT Lisa Beld, Cindy Rikhof, Linde Hanstede, Jochem van Dijk, Marijn Hanstede, Martin Evenberg, Jarne van Os, Bart Vos, Paul Verkerke en Twan Weber.

De training begint met een stukje warming-up gevolgd door grondrandori. De tien Duitse judoka wisselen behoorlijk in niveau, van een judoka die op de Grandslam in Düsseldorf heeft meegedaan tot een gele bander. Ook de judoka uit Losser waren van verschillend niveau, evenals onze judoka. Voor elke judoka is er voldoende keuze. Na de grondrandori wordt nog een stukje staande techniek gedaan, een van de verkeerde kant ingedraaide schouderworp! Niet alle JPT-judoka zijn hier enthousiast over! Na dit intermezzo ging het verder met de staande randori. Voor de judoka die hieraan niet willen of kunnen meedoen, wordt een speciaal programma gedaan in het zijzaaltje.

Er wordt enthousiast en met veel inzet getraind waarna iedereen van mening is dat we dit vaker moeten doen.

Heb je vroeger gejudood en lijkt het je leuk om eens bij onze seniorengroep aan te sluiten: we trainen op vrijdag van 20.00 tot 21.30 uur.