Zit je in quarantaine, staan er ineens 2 pieten voor je deur..

Het Pietenfeest
Afgelopen zaterdag viert JPT haar jaarlijkse pietenfeest. Dit jaar heeft Sinterklaas wel 2 heel bijzondere Pieten gestuurd: Piet-ik-kan-het-niet en zijn hulppiet. De hulppiet helpt door aldoor te vertellen, wat Sinterklaas heeft gezegd: ‘Je weet toch, als je goed je best doet, lukt het uiteindelijk wel’.

Om Piet-ik-kan -het-niet te helpen, wordt hij naar juf Rita gestuurd. Juf Rita heeft iets geleerd van Pipi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik kan het vast wel’.

En zo leren de Pieten van de judoka’s van juf Rita een judorol, een spierballenworp en judostoeien. In ruil leren de Spaanse Pieten de jonge judoka’s springen van dak naar dak, onzichtbaar over een dak tijgeren en nog veel meer.

Sinterklaas is hierover erg tevreden en heeft voor alle kinderen een cadeautje meegegeven aan de Pieten. Natuurlijk wordt hier eerst voor gezongen, waarna de Pieten het lekkers en de cadeautjes uitdelen.

Quarantaine
Wanneer de Pieten horen dat enkele judoka’s niet mochten meedoen, omdat ze in quarantaine zitten, komen ze met een superlief idee: samen met juf Rita gaan de Pieten op zondag bij de kinderen langs, om hen thuis te verrassen. Dit levert hele blije koppies op.

Judo Promotion Twente is erg blij met deze fanatieke Pieten, die er zoveel voor over hebben om ook deze judokaatjes blij te maken.

Zo hebben bijna 50 judoka’s uit Almelo, Boekelo, Borne, Delden en Hengelo toch een mooi feestje, thuis of in de judozaal.