Linde Hanstede (16 jaar) mag Nederland 12 februari vertegenwoordigen in Lignano, Italië.
Hier wordt een Europacupwedstrijd gehouden voor judoka’s tot 18 jaar.

Het is voorjaar 2015.
Nieuwsgierig geworden door de prijzen waar haar broer Marijn mee thuiskomt, stapt de 9-jarige Linde de dojo van Frits Hartman in. Om al snel het turnen te verruilen voor judo.

Al snel judoot Linde 3 x per week. Wanneer Linde op de middelbare school zit, worden de trainingen aangevuld met trainingen op het RTC in Enschede, het Regionaal Training Centrum.
Na 1 jaar verruilt Linde de school in Borne voor de LOOT school in Almelo, om haar HAVO te kunnen combineren met topsport. Zo kan ze ook de ochtendtrainingen volgen.

Dan volgt corona.
Wanneer Linde haar trainingen al heeft uitgebreid met Heerenveen (hoofd-RTC regio Noord) en Papendal (nationale trainingen) slaat corona toe.

Alle trainingen binnen komen stil te liggen. Buiten wordt wel doorgetraind: krachttrainingen, Bootcamps. Zomer 2021 komt het RTC te vervallen en Linde maakt de stap naar SJO en trainer/coach Sirach Cooiman. Ze blijft lid van haar ‘oude’ club JPT, waar Linde op woensdag blijft trainen.
Dan komt eind november opnieuw een eind aan de trainingen en Linde wordt uitgenodigd om 3 x per week in Papendal te trainen, een nieuwe grote stap.
Deze stap zorgt voor veel extra uitdaging en ontwikkelingskansen.

De uitnodiging voor Europacup Lignano
Is het begin van veel moois: er liggen meer Europa Cup wedstrijden in het verschiet, waaronder Zagreb (Kroatië), Teplice (Tsjechië) en Berlijn (Duitsland). Mooie ervaringen, goede leermomenten. En bij succes lonken EK, EYOF en WK.