Almelo, Borne, Hengelo – Afgelopen week zijn op alle locaties de jaarlijkse ouder en kind judolessen gegeven bij Judo Promotion Twente. Na 2 jaar corona mogen de ouders weer samen met hun kinderen meedoen aan de judoles van hun eigen kind.

De oefenstof wordt heel eenvoudig gehouden want ja, een judorol is voor een volwassene een stuk moeilijker dan voor de gemiddelde 6-jarige. En tikkertje is heel eenvoudig maar blijkt toch wel veel van je conditie te vragen. En dan al dat vallen en weer opstaan. Vooral dat opstaan na iedere (val)oefening is niet mis.
Wat echter overheerst is plezier. Want hoe lang is het wel niet geleden, dat je tikkertje hebt gedaan? 3 is teveel?

Met de nadruk op veiligheid en vallen leren de ouders dat je nooit zomaar plat op je rug mag gaan liggen, omdat je je dan niet meer kunt verdedigen. Dus altijd je hoofd omhoog houden (oh, die arme nekspieren), altijd je voeten op de grond zodat je kunt draaien en reageren om de tegenstander van je af te houden.
Een hele ervaring rijker en met extra trots op de kinderen die dit iedere week doen worden vrijdag de laatste lessen afgesloten.

Zelf judoën
Voor de volwassenen die zelf wel (weer) eens zouden willen meedoen met een judotraining:
Iedere vrijdag van 20.00 – 21.30 uur is er training voor 18 jaar en ouder. Aan deze training doen al meer ouders mee. Het is een technische training, de training is voor ieder niveau.

Vanentoernooi
Komend weekend is in Hengelo ons eigen Vanentoernooi. Dit keer met publiek, zodat veel ouders voor het eerst hun eigen kinderen op de wedstrijdmat in actie zien.