Eindelijk weer een toernooi met de mama’s en papa’s aan de kant. Broertjes, zusjes, het is weer ouderwets gezellig en druk.

Bijna 100 judoka’s van JPT, SJO, Senshi en Judo Losser uit Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Losser, Nijverdal gaan de strijd aan om de bekers en medailles. Bij de indeling wordt niet alleen gekeken naar leeftijd en gewicht, ook de ervaring telt mee. Dat betekent dat de uitdaging voor de beginnende èn de ervaren judoka’s groot is.

Dit alles kan niet zonder de nodige vrijwilligers. Daarom stonden ruim 15 oudere judoka’s de hele dag klaar om matten te leggen en opruimen, te wegen, jureren, scheidsrechteren en prijzen uit te delen. Onder de vrijwilligers ook Linde Hanstede: zo sta je op een Europacuptoernooi en zo ben je vrijwilliger scheidsrechter bij je cluppie.

Kampioen in hun klasse werden: Thijn den Hartog, Lennart Freericks, Katia Paulusse, Mai-Lee Maholetti, Amy Valk, Tim Japin en Tristan te Kulve.
Zilver ging naar Ties Blom, Lucas Klepper, Rens Lankhaar, Tim Ensink, Thomas van Zwol, Taavi de Jong, Jay ten Cate, Silke Prins, Marijn Stoelhorst en Rick Japin.
Het brons ging naar Dean Valk, Juliette Freericks, Merel Stoelhorst, Pijke Bergenhenegouwen, Lieke Tornij, Luuk Schinkel en Tias Fikkert.