Goud in Kopenhagen voor Linde Hanstede

Judo in plaats van eieren
Waar ‘normale’ mensen dit weekend eieren zoeken en eten, maakt Linde andere keuzes.
Linde reisde af naar Kopenhagen om zich daar te meten met judoka’s uit meerdere landen.

Zaterdag begon het feestje: na een overwinning op een Deense, een Engelse ((Ruby O’Neil) en een IJslandse (Helena Bjarnadottir) treft ze in de finale Lieve Vanderheyden. Lieve is haar directe Nederlandse concurrente in het internationale circuit met al ervaring met Europacup toernooien. Linde laat zien enorm gegroeid te zijn: Waar Lieve haar de vorige ontmoeting nog zware strijd leverde, wint Linde nu met groot overwicht.

Als extraatje meedoen bij de 18+
Linde is laatstejaars -18 en mag daarom op zondag meedoen met de 18+. Dat levert tegenstandsters op uit de -21 en seniorenklasse. Linde begint met verlies tegen Emilie Sook (deelneemster WK’s), om in de herkansing terug te komen met winst op Christine Naerum en Naomi de Ruiter.
Hierna blijkt de 2e jaars -21 judoka Berber Ludema nog een maatje te groot.
Zo weet Linde het in de 18+ klasse tot een 7e plaats te brengen.

Volgende toernooi
Volgend weekend mag Linde Hanstede weer aan de bak, dit keer in Straatsburg op de Europacup voor cadetten.

 

Goud voor Tias Fikkert in Markelo
Op zaterdag wordt ook dichter bij huis gejudood en wel in Markelo. Op dit toernooi van het district Oost-Nederland wordt Tias Fikkert kampioen door 4 judoka’s met ippon te verslaan. Met een scala aan worpen (Hiza guruma, o soto gari en ko soto gari) scoort Tias waza ari om daarna de partij af te maken met kesa gatame, een houdgreep.

Brons en een 4e plaats waren er voor respectievelijk Boaz Nieuwenhuizen en Ties Rewinkel