8.00 uur op de weegschaal in Kloosterveste/Assen – ruim een uur rijden – betekent wel heel vroeg je bed uit.
Dit geldt voor Chiara Melisie en haar coach Martin Evenberg van Judo Promotion Twente.

Chiara bijt de spits eraf voor JPT. Ze gaat goed van start en wint haar eerste partij met o uchi gari, waar het helaas bij blijft.
Daarna is het de beurt aan Noud Karperien, die er duidelijk zin in heeft vandaag. De eerste tegenstander wordt de mat afgeveegd met de ashi barai beenweeg), waarna de 2e de mat van heel dichtbij ziet met een lage morote seoi nage (schouderworp). Helaas landt Noud de 3e partij verkeerd op zijn nek, waardoor hij niet verder mag gaan. Heel jammer, hierdoor moet hij zijn plek in de halve finale opgeven.
De jonge Tias Fikkert vecht 4 partijen als een tijger, weet echter nog geen winst te boeken. Het is wel een fantastisch leermoment voor hem.
Elisa Melisie sluit voor ons het toernooi en dit doet ze goed. Na winst met een houdgreep op respectievelijk Abigail Stal en Nakita Bruinsma, moet Elisa in de finale de winst laten aan Mirthe Hartman. Zo kan Elisa trots met een zilveren medaille naar huis.

De judoka’s hebben weer veel geleerd vandaag, nieuwe trainingsdoelen en op naar het volgende toernooi.