Op zaterdag 21 mei werd de eerste IJsselmondcup in sporthal De Reeve georganiseerd. De clubs uit Kampen en IJsselmuiden hebben dit project samen van de grond gekregen. Op 9 matten konden de judoka terecht.

Voor JPT deden 10 judoka een greep naar het eremetaal.

Zilver voor Tias Fikkert
Tias Fikkert wordt met 3 winstpartijen 1e in een poule met een voorronde en een kruisfinale. In de kruisfinale wint hij zijn eerste partij maar verliest hij de finale. Met een zilveren medaille gaat Tias zeer tevreden naar huis.

Brons voor Mai-Lee Maholetti en Tim Ensink.
Mai-Lee Maholetti wint eveneens 4 partijen. Zowel Mai-Lee als Tias winnen eenmaal op beslissing van de scheidsrechter en driemaal met ippon. Tweemaal trek Mai-Lee aan het kortste eind, want deze partijen verliest ze op beslissing en wordt ze uiteindelijk derde in haar poule.
In dezelfde poule doet ook Merel Stoelhorst mee. Zij weet twee partijen te winnen met ippon, maar in de andere partijen moet ze de winst aan haar tegenstander laten. Gaandeweg het toernooi gaat Merel wel steeds beter judoën, dus hiervoor een groot compliment.

Tim Ensink is zoekende naar een eigen techniek. 3 partijen wint hij met een o-soto-gari (1e beenworp). Andere partijen probeert hij andere worpen uit en moet hij in de andere de meerdere erkennen. Dit levert hem een brons op.

Met veel ervaring naar huis
Marijn Stoelhorst doet pas voor de derde keer mee bij de -15, maar hij weet toch 1 van de zes wedstrijden te winnen. Ook in de andere partijen geeft hij goed partij door zelfs in drie partijen op voorsprong te komen, maar zijn geroutineerde tegenstanders weten toch terug te komen en gaan er met de winst vandoor.

De andere JPT-judoka, Luuk Briët, Taavi de Jong, Juliette Freericks, Pyke Bergenhenegouwen en Roy Eenhoorn judoën leuk mee, maar komen nog veel ervaring tekort op dit niveau om nu al mee te doen om de ere plaatsen.

Eerste nationale toernooi.
Voor al deze judoka was het namelijk de eerste keer dat ze aan een nationaal toernooi deelnamen. Ze hebben veel geleerd en zullen in de toekomst zeker mee gaan doen om de medailles.