Afgelopen zaterdag was de laatste ronde van de Vanencompetitie van dit seizoen. Dit keer werd die gehouden in Enschede in de dojo van SJO. JPT had 25 judoka ingeschreven, iets minder dan normaal, dit kwam door het lange Hemelvaart weekend. In totaal stonden er 80 judoka op de mat, verdeeld over drie blokken.

Warming-up
Bij binnenkomst werden de judoka gewogen en konden zij spelen op de mat. Na de weging begon de warming-up, zodat de judoka opgewarmd aan de wedstrijden konden beginnen. Zo leren ze allen hoe belangrijk een warming-up is en welke oefeningen je kunt doen als warming-up. In de tussentijd had de organisatie de tijd had om de poules te schrijven. Na deze warming-up konden de wedstrijden beginnen.

Vanen
Sommige judoka hadden ook een 100-tal punten verzameld en dus kregen ze ook nog een Vaan. Elke 100-punten levert een Vaan op en de kleuren corresponderen met de kleuren van de judobanden.

Prijswinnaars
Kampioen in hun klasse werden: Amy Valk, Juliette Freericks, Thijn den Hartog  + gele vaan Katia Paulusse     + gele vaan, Marijn Stoelhorst + groene vaan, Rick Japin + oranje vaan, Tim Ensink + witte vaan en Tristan te Kulve + gele vaan.
Naast deze eerste plaatsen waren er nog meer ereplaatsen voor de JPT judoka.
Lucas Klepper, Ilse van den Berg, Nuami Heuvel en Nout Heuver + gele vaan, werden allen tweede. Een mooie prestatie met toekomstmogelijkheden.
Pepijn  Schuurs, Rens Lankhaar, Luuk Schinkel, Merel Stoelhorst + gele vaan, Thijs Dasselaar + groene vaan en Jelle Mengerink + witte vaan, werden allen derde.
Vierde werden Thijs Liefhebber, Lennart Freericks, Dean Valk, Lieke Slettenhaar en Tias Fikkert . Op een vijfde plaats zijn geëindigd Benthe            Slettenhaar en Tim Japin.

Volgend seizoen
Na de zomervakantie gaat de Vanencompetitie verder en kunnen de judoka nog meer ervaring opdoen in het judoën van wedstrijden en kunnen er weer punten worden verzameld voor de volgende Vaan.