Vrijdag

Het was lang aftellen en eindelijk is het zover: kamp Judo Promotion Twente.

Voor een aantal van de judoka’s is ons weekendkamp in Ommen het eerste uitje zonder paps of mams. En dat is best wel spannend. Zodat juf Rita, die door de judoles nogal laat komt, met luid gejuich wordt begroet. Gelukkig, een bekend gezicht.

Nadat iedereen zijn spullen naar de eigen slaapzaal heeft gebracht en de papa’s en mama’s zijn vertrokken, worden eerste de afspraken gemaakt. Wat mag wel en wat niet, hoe zorgen we dat het voor iedereen een leuk weekend wordt. Ook worden de teams gemaakt, met de oudere judoka’s als teamleider en groepsoudste.

Al gauw daarna kunnen de eerste foto’s gestuurd worden naar de ouders van kinderen, die nu nog weinig tekenen van heimwee vertoonden. Zodat ook zij rustig konden slapen, want wie heeft hier de meeste heimwee (of kinderwee)?

De aftrap is met een bosspel: het douanespel. Ook al is het nog niet donker, natuurlijk moeten de zaklantarens mee. Want zeg nou zelf, wie is er normaal om 21.00 uur nog buiten aan het spelen? En dan in een donker bos, dat is echt wel spannend.

Bij terugkomst drinken met iets lekkers erbij en dan op naar de slaapzalen. Om nog heel lang niet te slapen.

De eerste heimweegevallen melden zich. Na een knuffel of even op schoot en een gesprekje met juf besluit iedereen toch te blijven.

Voor de oudere deelnemers heeft Jochem een pubquiz voorbereid. De antwoorden worden natuurlijk geheel en al onpartijdig beoordeeld 😉

Zaterdag

We zijn de eerste ochtend nog lang niet moe. Zodat ik na zevenen Marijn Hanstede bevrijd van de eerste voetballers, die mooi mee kunnen de kamphond, onze Puck, uitlaten.

Bij terugkomst is het tijd voor de ochtendgymnastiek, het favoriete onderdeel van Jochem van Dijk, die dit dan ook zelf mag geven. Fanatiek wordt heen- en weer gerend om alvast voldoende eetlust op te doen voor het ontbijt. De cateringploeg Ferry Evenberg en Laurens Mulders hebben het meeste al klaargezet, geholpen door de eerste corveeploeg.

Er wordt goed gegeten, zodat Laurens en Rita tijdens de ‘Alleskunner’ flink boodschappen inslaan voor de lunch, de BBQ en de maaltijden voor zondag.

Ondertussen wordt op het sportveld in teams tegen elkaar gestreden met touwtrekken, het tijgerparcours en nog veel meer. Terug van het veld staat het drinken en fruit klaar, in afwachting van de lunch.

Dan maakt iedereen zich klaar voor het zwembad. Dit is een hele uitdaging, want het zwembad is 5 km lopen en alleen de kleinsten worden met de auto gebracht.

Bij terugkomst natuurlijk weer veel drinken en fruit en al gauw is het tijd voor de BBQ.

Lekker veel fruit, rauwkost, salade, brood en vlees.

Het bosspel komt te vervallen: de meesten zitten er flink doorheen. Degenen die willen gaan nog even mee op het veld een balletje trappen, echter de meesten verdwijnen opvallend vroeg naar hun kamer. Waar het ook vroeger stil is dan de dag ervoor.

Zondag

Kwart voor acht en nog niemand buiten. Ook binnen is het nog opvallend stil. Er zitten wat bleke koppies in de bank wakker te worden, niemand is meer gemotiveerd om mee te wandelen met Puck. Zo kan juf lekker alleen even haar hoofd leegmaken en zich voorbereiden op de laatste dag kamp.

De ochtendgymnastiek mogen de kleinere judoka’s hard achter de groten aanjagen, waarbij Jochem iedereen toch weer flink in actie weet te krijgen.

Tussen de activiteiten door wordt de bagage ingepakt en worden de kamers opgeruimd, dat gaat wonderbaarlijk goed. Alleen blijken de meeste slaapzakken stiekum gegroeid of de zakjes waar ze eerst nog inpasten, zijn gekrompen. Maar met hulp van Cindy, Emi, Lisa en andere hele slimme dames eindigen alle slaapzakken toch weer in hun verpakking.

Tijdens het ontbijt is het ook erg rustig, zodat wordt besloten de sportochtend te vervangen door iets rustigere sportieve activiteiten, zoals trefbal met heel veel ballen en 3 is teveel.

Bij de broodjes knakworst worden ook de restanten van de BBQ en het meeste brood, fruit en rauwkost opgegeten dat we nog hadden.

In afwachting van de ouders, gaat een aantal groepsleiders en groepsoudsten nog voetballen met de jongeren, zodat de overblijvers de zaal kunnen aanvegen en alles schoonmaken.

De komst van de ouders luidt het einde van het kamp in. Na een gang langs de gevonden voorwerpen, een knuffel met je groepsleid(st)er (of niet) verdwijnt langzaam iedereen weer richting huis. Volgens de toegestuurde foto’s hebben de meesten de grote weg bij Ommen niet meer meegekregen.

Het zit er weer op, het was mooi, genieten, bedankt allemaal.

De kampcommissie heeft de eerste voorbereiding voor volgend seizoen alweer gemaakt: het volgende kamp wordt het weekend van 23-24-25 juni 2023. Het kamp staat al op onze website. Aanmelden via https://www.judopromotion.nl/event/kamp-judo-promotion-twente-2/

Foto’s zijn te bekijken via de link https://myalbum.com/album/opyvGfeaYR8ius/

Lijkt het je ook leuk om mee te komen doen bij ons? Meld je aan voor een proefles via www.judopromotion.nlof trainers@judopromotion.nl