Den Haag 2 juli 2022

De Sportcampus in het Zuiderpark is vandaag het strijdtoneel van het NK -18. JPT-judoka Linde Hanstede neemt deel in de klasse tot 70 kilo. Linde wordt dit toernooi gecoacht door Stijn Jager van SJO.

In de voorrondes weet ze haar partijen steeds iets sneller te beëindigen, de eerste partij wint ze van Jaylinn Poppinga met een verwurging, de tweede van Luca Jongstra met een houdgreep en de halve finale weet ze binnen een halve minuut met een Uchi-Mata, gevolgd door een houdgreep naar zich toe te halen.

De finale is een uitputtingsslag. Xanne van Lijf is een tegenstander die goed weet te anticiperen op Linde haar pakking. Ze zorgt ervoor dat ze deze partij niet naar zich toe weet te trekken en moet in de golden score haar meerdere erkennen in haar tegenstander.

Voor het tweede jaar op rij is Linde 2e van Nederland.