Judo Promotion Twente is zaterdag op 2 fronten actief: het Nederlands Kwalificatietoernooi (NKT) in Almere, waar gestreden wordt om de tickets voor het NK.

NKT
Jochem van Dijk en Martin Evenberg winnen ieders 1 partij, waar Linde Hanstede, uitkomend voor SJO, een bronzen medaille behaald. Dit levert haar een ticket voor het NK.

Opstaptoernooi Markelo
Vergezeld door een aantal stevige buien rijden we ’s ochtends naar Markelo voor het opstaptoernooi. Het is voor ons het eerste toernooi van het seizoen.

De begeleiding van onze judoka’s is in handen van Twan Weber en Eva-loes Huitsing. Zij kennen als les assistent deze judoka’s goed. Ferry en Rita Evenberg gaan achter de jurytafel. Zij zijn weliswaar de trainers van deze judoka’s, echter is het opstaptoernooi het toernooi bij uitstek om de verantwoordelijkheid bij ‘de jeugd’ te laten.
En dit gaat uitstekend: voor alle judoka’s hebben de coaches de nodige tips en tops, zodat iedereen vandaag iets heeft leert.

We beginnen met Tim Ensink, Lennart Freericks, Leon Annink, Binck de Lizer en Mai-Lee Maholetti.
Iedereen doet super zijn best en het gaat iedere partij beter. Mai-Lee leert haar worpen doorzetten en Lennart laat een ongekende concentratie zien, waardoor hij zowaar alle partijen wint. De dame en heren eindigen met een 1e (Lennart), 2e (Mai-Lee en Binck), 3e (Tim) en 4e plek (Leon).

Daarna volgen Juliette Freericks, Luuk Briët en Tias Fikkert.

Juliette heeft woensdag samen met coach Eva-Loes een worp gekozen en een plannetje gemaakt, waar hard op is getraind. Dit betaalt zich uit in een zilveren medaille. Luuk heeft na 3 dagen schoolkamp moeite om in het spelletje te komen. Dit gaat wel steeds beter, hij wordt aanvallender en weet op het eind een partij te winnen. Kijk, dat is beter dan de dag na het kamp te gaan bankhangen. Tias is afgelopen seizoen enorm gegroeid. Hij gaat meteen vol de strijd in en weet zijn eerste 3 partijen binnen 10 seconden te winnen. De laatste partij duurt iets langer maar ook die partij wint Tias, zodat hij zich kampioen mag noemen.

Het was een goed toernooi, waar de scheidsrechters onder begeleiding opgingen voor een hoger niveau, waarmee het voor scheidsrechters, judoka’s en coaches een mooi leermoment was.

De week van de scheidsrechter
Het is ‘De week van de scheidsrechter’ en hier werd door de organisatie leuk aandacht aan besteed: judoka’s, ouders, coaches en juryleden doen ‘hun werk’ voor zichzelf al dan hun eigen club. De scheidsrechters doen het voor het algemeen belang. In een tijd waar we op alle vlakken geconfronteerd worden met een teruglopend aantal vrijwilligers zijn we blij, dat zo’n toernooi met zoveel vrijwilligers kan blijven bestaan.

Eva-loes, Twan, Ferry en Rita, bedankt voor het begeleiden van onze judoka’s.