4 kaderleden erbij
JPT is er trots op er 4 gediplomeerde kaderleden bij te hebben:

Fenne van Beek, Bart Vos, Twan Weber en Bjorn Linde.

Er is hard gewerkt voor de diploma’s
Het begon een aantal jaar geleden, voor corona. Degenen die altijd al meehelpen met het lesgeven, krijgen de mogelijkheid aangeboden de MBO-1 opleiding tot dojo-assistent te gaan volgen. Het stagelopen is geen probleem: de 4 judoka’s zijn wekelijks aanwezig in de dojo om te assisteren bij de lessen. Nu moeten er ook opdrachten worden gemaakt: (delen van) lessen worden zelfstandig gegeven, ze gaan mee naar toernooien om daar de judoka’s te begeleiden, ze helpen met het voorbereiden en uitvoeren van activiteiten als een kamp, vossenjacht, enz. Daarna moet e.e.a. ook nog op papier worden uitgewerkt en beoordeeld.

De uitreiking
Afgelopen woensdag was het zover: de judoka’s kregen van Ferry Evenberg, leraar en bestuurslid van JPT, hun diploma overhandigd, samen met een presentje van de club.

Judoleider
De volgende stap is de MBO-2 opleiding judoleider. Er wordt nog overlegd, wie deze stap wil maken en hoe we dit gaan vormgeven.