Afgelopen zaterdag waren de districtskampioenschappen voor dames en heren tot 15 jaar te Markelo. Voor het eerst sinds 3 jaar kon er weer onder normale omstandigheden gejudood worden. Dat de judo gemeenschap de wedstrijden gemist had was duidelijk te zien. De tribune zat veel voller dan in het verleden.

Onze judoka Marijn Stoelhorst mag in het eerste blok starten. Marijn komt uit in de klasse tot 42 kg. Marijn is eerstejaars -15 en dat is te merken. Marijn komt nog ervaring te kort om een rol van betekenis te spelen.

In het tweede blok komt Roy aan de beurt, in de klasse tot 60 kg. Net als Marijn moet hij op mat 2 zijn wedstrijden judoën. In de eerste partij moet Roy het opnemen tegen S. Moes. Na een beetje onwennige start komt Roy beter in de wedstrijd. Hij scoort een waza-ari met een o soto gari en Roy maakt het karwei af met een verwurging.
Tegen F. Staring gaat het wat minder voorspoedig. Roy komt niet in zijn eigen spel en krijgt een waza-ari tegen door een heupworp. De daaropvolgende houdgreep beslist de partij en Roy wordt verwezen naar de herkansingen.
De partij om brons tegen I. Vogelaar is Roy de bovenliggende partij. Een o uchi gari van Roy levert een waza-ari op en de daaropvolgende houdgreep levert de winst op. Bij navraag bij de jurytafel krijgt Roy het bericht dat hij derde is geworden.
Roy neemt plaats op de tribune om zijn plaatsing te vieren met zijn meegereisde familieleden. Opeens ziet Roy zijn naam weer op het bord verschijnen! He, wat is dit? Ik ben toch klaar? Bij navraag blijkt dat de partij tegen I. Vogelaar niet gedraaid moest worden. Hij was per ongeluk als winnaar doorgeschreven.
Roy moet het nu opnemen tegen J. van der Velde. Vorige week in Arnhem ook al zijn tegenstander en Roy verloor toen! Roy stapt met goede moed de mat weer op. Nu gaat het heel wat beter. Roy heeft zijn tegenstander goed onder controle en kan zelf scoren met een o uchi gari; waza-ari. En weer weet Roy met een verwurging de partij in zijn voordeel te beslissen.
Nu is Roy echt derde en plaats hij zich, voor de eerste keer, voor het NK in Hoogeveen op 5 november a.s.