Borger – Tias Fikkert start zijn toernooi met een vlotte overwinning op Stan vd Veld van Judoschool Haagsma Hengelo. Een o-uchi-gari (beenworp), gevolgd door een kesa-gatame (houdgreep) en na nog geen minuut groeten de heren alweer af.
Hierna mag Tias aantreden tegen Seth Wolthuis van Dijkman Sport (Groningen). ‘Die is heel goed’, aldus Tias. Na een ippon voor ko-soto-gake, wederom ruim binnen 1 minuut, stapt hij glunderend toch als winnaar van de mat.

Ook Morris Hartman van Judo Zwolle moet het afleggen tegen Tias: met 2 x waza ari voor een uchi-mata (heupworp) en een ko-soto-gari (beenworp) is ook deze partij binnen.

3 winstpartijen op een rij, Tias zelfvertrouwen groeit en ook Daan Hagels van Judo Dedemsvaart redt het niet tegen Tias: Daan zet een heupworp in maar wordt overgenomen door Tias, zodat de 4e winstpartij een feit is. Ids Weening van sportschool De Leeuw uit Sneek is de sterkste tegenstander van de dag: Ids heeft een sterke pakking en domineert het begin van de partij. Dit maakt echter het beste in Tias los en vol overtuiging zet hij een beenworp in om op de grond meteen door te gaan met tate-shiho-gatame (houdgreep).

Tegen Engbert Lubbelinkhof uit Dedemsvaart maakt Tias een foute aanval, die door Engbert schitterend wordt overgenomen en Tias incasseert zijn enige verliespartij van het toernooi.

Tias glundert: dit is het eerste grote toernooi dat hij wint. Waarop de coach vraagt: ‘Wie is er hier nu heel goed?’