Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor een vanentoernooi. Maar dit was een speciale uitvoering, namelijk het Pietenvanentoernooi. Elk jaar komt dan Sinterklaas op bezoek om de prijzen uit te reiken en als extraatje krijgen alle deelnemers een zakje met wat lekkers. Ook kunnen de judoka met de Pieten judoën, wat tot veel plezier voor allen leidt.

Maar wat hebben de JPT- judoka gepresteerd? In het eerste blok hadden we 3 kampioenen. Max Mendels, Lucas Klepper en Binck de Lizer bereikten de eerste plaats. Een tweede plaats bereikten Nick Oude Elferink, Tijn den Hartog en Tim Ensink.  Boaz Nieuwenhuis werd derde en vierde werden Bing Maholetti, Lennart Freericks. Sepp Horst werd in zijn poule vijfde. Een mooi resultaat in dit eerste blok voor deze jonge judoka.

In het tweede blok wist Juliette Freericks beslag te leggen op de eerste plaats. Tweede werden Luc de Graaf, Mai-Lee Maholetti en Luuk Briet. Rowan Appel en Taavi de Jong wisten een vierde plaats te behalen. Ook deze judoka kregen na het zingen van de sinterklaasliedjes hun prijzen uitgereikt.

In het derde en laatste blok wist Tim Japin met allemaal ipponoverwinningen de eerste plaats binnen te slepen. Tias Fikkert werd tweede en Lieke Tornij werd zesde.

Al met al was het een geslaagd toernooi en hebben de judoka weer veel ervaring kunnen op doen. Dit alles werd begeleid door Eva-Loes Huitsing en Rita en Ferry Evenberg.