Na 2 jaar kon het weer: onze traditionele oliebollen blubbertocht.

Gelukkig heeft het afgelopen weken weer flink geregend. Zo stond er tenminste weer water in de Gammelkerbeek. Al het klim- en klauterwerk is toch wel spannender wanneer je het risico loopt op een nat pak.
Langs het Hulsbeek loopt (een deel van) de Gammelkerbeek. Met hierboven allerlei klim- en klautertoestellen van hout. Lekker laag, zodat iedereen mee kan doen.

Vanaf 6 jaar werd gezegd, moest het goed te doen zijn. Hebben we als Judo Promotion Twente blijkbaar hele kleine judoka’s, want de afstand tussen de boven- en ondertouwen was soms toch wel heel groot. Of de stap tussen 2 houten palen waarover je naar de overkant moest.

Samenwerken
Samenwerken, je grenzen verleggen, omgaan met tegenslag, rekening houden met elkaar, al die sociaal-emotionele en mentale doelen komen ongemerkt langs.
En samengewerkt werd er: de groteren (Jarne van Os en Jochem van Dijk) hielpen de kleineren op de moeilijke stukken en zorgden samen dat iedereen droog bleef.

Grenzen aangeven
De deelnemers hadden dan ook de keuze welke hindernissen ze wel of niet namen. Aan beide zijden van de beek loopt een pad, je kunt dus ook gemakkelijk een hindernis overslaan. En ook dat is belangrijk: je grenzen aangeven wanneer je iets echt (nog) niet wilt.

De terugweg werd de groep in 2’en gedeeld: degenen die zonder hulp konden mochten met Jarne mee. Ja, en toen stond vrijwel iedereen bij Jarne. Want na een half uur was het zelfvertrouwen aanzienlijk gegroeid.
Na 2 hindernissen op de terugweg keek juf op haar horloge, zodat de keuze kwam: de hindernisbaan afmaken of hard rennen voor de oliebollen. Dit was duidelijk: De hele groep trok een sprint om zich te melden bij de oliebollen en chocolademelk. Hier werden ze opgewacht door Karin, Hank en Ferry.

Hank en Jolien, bedankt voor het oliebollen bakken, Jarne, Jochem, Stan, Nick, Hank, Karin, Ferry en Rita bedankt voor de hulp ter plekke.

Zo zijn we 2023 weer goed gestart samen.

Belangstelling voor onze gezellige judoclub?

Voor meer informatie of aanmelden voor een proefles: trainers@judopromotion.nl