Almelo, Borne, Hengelo – Afgelopen weken zijn op alle locaties de jaarlijkse ouder en kind judolessen gegeven bij Judo Promotion Twente. De ouders mochten zelf het judo ervaren tijdens de les van hun eigen kind. Hier werd volop gebruik van gemaakt, zodat sommige lessen bijna 40 vrouw/man op de mat stond.

Oefenstof aangepast
Met oefenstof die is aangepast op de gemiddelde volwassene die niet (meer) iedere week sport en spelvormen geschikt voor kleine en grote lichamen die door elkaar over de mat bewegen blijkt het hooguit conditioneel zwaar voor enkelen. Het vallen is best lastig, maar iedere keer weer opstaan…

Plezier centraal
Het plezier is groot, samen met je kind sporten blijkt erg leuk en hoe lang is het geleden dat je tikkertje hebt gedaan?

Menselijke computer kan niet worden ingeruild
Met de nadruk op veiligheid en vallen leren de ouders dat je nooit met je hoofd op de grond mag vallen, om zo je ‘computer’ heel te houden. Want ja, de menselijke computer (lees: hersenen) is bij schade niet in te ruilen.

Een hele ervaring rijker en met extra trots op de kinderen die dit iedere week doen worden woensdag de laatste lessen afgesloten.

Zelf judoën
Voor de volwassenen die zelf wel (weer) eens zouden willen meedoen met een judotraining:
Iedere vrijdag van 20.00 – 21.30 uur is er training voor 16 jaar en ouder. Aan deze training doen al meer ouders mee. Het is een technische training, de training is voor ieder niveau.

Vanentoernooi
18 februari is het volgende vanentoernooi. Hier kunnen alle judoka’s die al veilig kunnen vallen aan meedoen. Bij twijfel overleggen met je leraar. Aanmelden via https://www.judopromotion.nl/event/vanentoernooi/

Voor meer informatie en aanmelding voor de trainingen: trainiers@judopromotion.nl