Jochem van Dijk
De JPT-judoka uit Borne, Jochem van Dijk heeft een goede prestatie geleverd door het toernooi te winnen. Met zijn amper 83 kg. neemt hij het op tegen de zwaargewichten. Enkele van zijn tegenstanders zijn ruim boven de honderd kilogram. Jochem heeft een beetje geluk dat hij het in de eerste twee partijen moet opnemen tegen de zwaarste tegenstanders. Nog vol energie weet hij zijn tegenstanders in bedwang te houden. De eerste partij weet Jochem te winnen met een mooie armklem, zijn specialiteit in het grondgevecht! De tweede partij wint Jochem, een halve minuut voor het einde van de speeltijd, met een niet veel gebruikte beenworp, namelijk de ko-soto-gari. In de derde ronde is zijn tegenstander lichter dan 100 kilo en heeft Jochem iets minder moeite om staande te blijven. Met een mooie uchi-mata weet Jochem ook deze partij in zijn voordeel te beslechten. In de laatste partij zie je dat de krachten minder zijn, maar desondanks scoort Jochem een half punt met een uchi-mata. De eerste toernooiwinst sinds jaren is binnen!

Tias Fikkert
Ook andere Judo Promotion Twente judoka vallen in de prijzen. Tias Fikkert wordt 2e en de 1e plaats is heel dichtbij. De nummer 1 heeft namelijk 3 punten meer dan Tias gescoord, namelijk 20 en Tias heeft er 17. Met 5 winstpartijen en 1 verlies partij op beslissing van de scheidsrechter, heeft hij een goede prestatie neergezet. Hij bevestigt hiermee dat zijn 2e plaats op de DK -12 geen toeval was.

Binck de Lizer
Ook Binck de Lizer mag het podium betreden, hij wordt 3e.

Vooruitgang
De andere JPT-judoka, Marijn Stoelhorst, Tim Ensink, Lennart Freericks en Juliette Freericks vallen niet in de prijzen, maar iedere judoka laat zien steeds dichter bij de eerste drie plaatsen te komen.

First City Den Haag Vanentoernooi
Al met al een geslaagde dag en op naar het volgende toernooi. Op 18 februari in de dojo aan de Jan Prinsstraat in Hengelo het First City Den Haag Vanentoernooi.

Nieuwsgierig of judo iets voor jou is? Neem contact op via trainers@judopromotion.nl .