Afgelopen zaterdag werd in Ede het 28e internationale Heide toernooi gehouden.

Binck de Lizer (Hengelo) bereikte de 3e plaats bij de jongens tot 27 kg onder de 12 jaar.
De eerste partij verloor Binck, maar de tweede en derde partij werd in winst omgezet. Michel Besselink werd verslagen met een houdgreep en Enzo Frorijn was de volgende tegenstander die het tegen Binck moest afleggen. In de halve finale was Luuk Bruil een maatje te groot voor Binck.

Twan Spijker (Hengelo) wist ook de 3e plaats te bereiken, maar hij deed dit in de klasse –38 kg bij de jongens onder de 15 jaar.
In de eerste wedstrijd moest Twan het opnemen tegen Ivan Stohnii. Ivan wist Twan met een o goshi te werpen en de houdgreep daarna betekende het verlies voor Twan.
In de tweede partij kwam Twan sterk terug. Sven Koops kreeg halverwege de partij een ko soto gake van Twan tegen en dit betekende einde wedstrijd. In de volgende partij moest Twan het opnemen tegen Samuel Buizer. Twan wist zich met moeite staande te houden en op de grond maakte Twan door middel van een verwurging een einde aan deze partij.
Ingwer Michels was de volgende tegenstander van Twan. De partij was snel klaar, Twan scoorde een waza-ari met een o uchi gari en de daaropvolgende houdgreep maakte het karwei af.
In de halve finale bleek Tygo Yska net te sterk en dus moest Twan genoegen nemen met een bronzen medaille.

De andere JPT-judoka wisten niet tot de halve finales door te dringen. Zij strandden allemaal al in de poule fase. Tim Ensink kwam nog het dichts in de buurt met twee winst partijen en twee verlies partijen. Pijke van Bergenhenegouwen, Taavi de Jong en Juliette Freericks werden derde in hun poule. Eva-Loes Huitsing, Elisa Melisie, Emma Alblas en Lennart Freericks hebben het beste gegeven wat ze in zich hadden, maar ze waren kansloos voor het bereiken van de halve finale.