Het is warm. Heel warm. Nederland lijkt de eerste zomerse dag over te slaan en direct door te schieten naar tropische temperaturen.

Met een aangepast programma hebben bijna 80 judoka’s voor 2 uur ’s middags hun wedstrijdjes kunnen afronden. Judoka’s van JPT en Senshi uit Almelo, Borne, Delden, Deurningen, Hengelo en Nijverdal verzamelen zich vanaf 10 uur in Hengelo. 5-jarigen tot en met senioren, iedereen is present.

De jongsten alleen om te judoën, de ouderen daarnaast als vrijwilliger voor ‘hun’ club. Het belang van de club is groot, er wordt speciaal vrij genomen van het werk om erbij te zijn. Een dagje samen, lekker bijkletsen en af en toe een partijtje judoën.

Daar doe je het voor: voor de jongsten een laagdrempelige kennismaking met het wedstrijdjudo, voor de pubers buiten hun partijtjes om een plek om elkaar te ontmoeten en actief te helpen, de senioren die verder (bijna) geen wedstrijden doen een moment van glorie om als voorbeeld te dienen voor de beginners.

De oudere judoka’s helpen in judopak, zodat ze voor hun eigen partijen tussen de bedrijven door de mat op kunnen. En de vraag om showjudo wordt door hen compleet genegeerd: juist de senioren willen winnen, clubkampioenschappen lijken alleen maar belangrijker te worden.

Na afloop is er voor iedere judoka een prijs: het gaat niet om het winnen, het gaat om het meedoen.

De uitslagen: Kampioen worden Bram Boersma, Bentley Grafen, Inke Heerze, Kes Tonis, Juliette Freericks, Luc de Graaf, Levi de Vries, Lucas Klepper, Tigo Meester, Boaz Lejeune, Jochem van Dijk, Nick Oude Elferink, Pijke Bergenhenegouwen, Ryan ter Laak en Taavi de Jong.

Het zilver gaat naar Boz Teerlink, Sepp Horst, Binck de Lizer, Bob Lichtenberg, Yaron Vos, Genivy Streedel, Len Schovers Luuk Nijhuis, Merel Stoelhorst, Pim Wisman, Rens Terhalle, Thijs Liefhebbern, Thijs vd Berg, Thimo de Jong, Tias Fikkert en Twan Weber.

Met brons gingen Jarne va Os, Leosam Reinerink, Lieke Tornij, Luuk Briet, Matt Velthuis, Rebaz Kruse, Timo Visser, Zef Wes, Bart Vos, Esmee Siau, Jelle Mengerink, Jip Wisman, Maxim Analbers, Noud Otten, Odin Uijen, Tim Ensink, Twan Spijker en Martin Evenberg naar huis.

Ter afsluiting wordt door de vrijwilligers buiten een patatje gegeten, waarna iedereen thuis nog van het mooie weer kan genieten.

Iedereen bedankt voor de hulp, Marjolein, bedankt voor de catering.

Een fotoalbum is geplaatst onder de link https://myalbum.com/album/gnpJE2ES3JGH/

Voor meer informatie: www.judopromotion.nl of trainers@judopromotion.nl