Voorbereiding
De organisatie van een kamp begint al ruim een jaar van tevoren: het zoeken en reserveren van een kampeerboerderij.
Daarna gaat de kampcommissie vanaf januari aan de slag met het voorbereiden van de activiteiten, het verzamelen van de materialen en het maken van de groepen.

Belangrijk
Dat het kamp belangrijk wordt gevonden door jong èn oud blijkt wel uit de betrokkenheid van de kampcommissie: Jochem, Twan, Mariëlle en Bart nemen vrijdag de hele dag vrij om al vroeg te beginnen met de laatste voorbereidingen: boodschappen doen, en de locatie voorbereiden op de komst van een groep van bijna 60 man uit Almelo, Borne, Hengelo en Nijverdal.

Heimwee
Waar de (jongere) kinderen al uitgelaten door het gebouw en over het veld rennen, heeft een aantal ouders meer moeite met afscheid nemen.
De eerste avond zullen 2 judoka’s inderdaad even last hebben van heimwee, maar niemand wil de volgende ochtend echt naar huis.

Douanespel
Op een tijdstip dat het grootste deel van de groep normaal al op bed ligt, vertrekt de groep op vrijdagavond naar het bos voor het douanespel. Zowel de rol van smokkelaar als van douane wordt vol overtuiging gespeeld en vol adrenaline komt de groep na afloop terug.
(heel) veel drinken, een ijsje en chips en de jeugd vertrekt naar de slaapkamers. Waar het nog lang niet rustig is.
De volgende ochtend hoeft Jochem van de jeugd niemand wakker te maken met zijn muziek. De leiding boven wordt met de volumeknop op vol ook snel uit bed getrommeld voor de ochtendgymnastiek.

De langste knikkerbaan, waterspelen en tandpasta als anti-muggen crème.
In 3 teams gaan de judoka’s de uitdaging aan wie de langste (werkende) knikkerbaan kan maken van lange kokers, touw en tape. Dit levert de mooiste creaties op.

De waterspelen en het daaropvolgende ijsje vallen in goede smaak.

Wanneer Twan op de slaapkamer van de jongste jongens komt, is Boaz zich in aan het smeren met tandpasta. Fantastische kinderlogica: het helpt tegen muggen Twan, want het ruikt hetzelfde als het anti-muggen spul.

Vroeg rustig en snurk competitie senioren
Na een zeer korte eerste nacht en een heel actieve 2e dag, is het bij de kinderen opvallend snel stil. Dit geldt niet voor de senioren. Twan, Bart, Noud en Jochem hebben hun talenten bij elkaar gevoegd en hielden een ware snurk competitie. Waarna de zondag voor hen een zware start kende. Met Jochem en zijn manier om iedereen met vol volume wakker te maken voor de ochtendgymnastiek.

 Opruimen
Hoe het mogelijk is om met 1 tas per persoon zoveel rommel te creëren is de vraag. Gevolgd door de vraag hoe het ooit in de tassen heeft gepast. Met de nodige hulp past alles er weer in. Met een broodje knakworst als lunch wordt op de ouders gewacht, waarna de begeleiding na de laatste opruimwerkzaamheden ook weer terug naar huis kan.

Marjolein, Mariëlle, Jochem, Bart en Twan, bedankt voor alles en op naar volgend jaar.

Lijkt jou het leuk om deel uit te maken van onze gezellige judoclub?

Kijk dan op onze site voor meer informatie of stuur een mail aan trainers@judopromotion.nl