Raar? Nee hoor, zo begint de seizoensaftrap voor de wedstrijdjeugd van JPT.
Vanaf 9.00 uur verzamelen we op het strandje bij P4 van het Hulsbeek.

Na een stevige warming-up in het zand, worden beweegvormen gekozen die in het judo terugkomen. Gelukkig is het nog niet zo warm, zodat het lekker is je in het zweet te werken.
En dat lukt: heuvel op met iemand op je rug, heuvel op met iemand die je met een dikke elastiek probeert tegen te houden.. Het is zwaar en toch wordt met veel plezier getraind.

Afgelopen week met de wedstrijdtraining is vastgesteld, dat plezier heel belangrijk is, juist voor wedstrijdgroepen die meer trainen. Wanneer je het plezier verliest, verlies je ook de motivatie om hard te trainen.

Na de eerste trainingsronde volgt een pauze, waarbij iedereen even iets drinkt. En wat drink je dan? Besproken wordt welke dingen je helpen om goed te trainen en welke dingen niet goed zijn, bijvoorbeeld omdat je er met het trainen misselijk van wordt.

Deze sportdag is ook bedoeld als teambuilding, zodat we lekker een potje gaan voetballen. Waarbij je dan kunt ontdekken, dat ook judo en voetbal bewegingen gemeen hebben: snel wendbaar zijn, de confrontatie met je tegenstander aangaan, een bal wegschoppen of een been op het juiste moment wegvegen zijn enkele van de overeenkomsten.

Na weer een pauze volgt het laatste blok, waarbij o.a. in judopak op het strand wordt gejudood en zonder judopak in het water.

Bij de afsluiting is de conclusie, dat dit zeker voor herhaling vatbaar is.

Voor volgend weekend staat een trainingsdag op het programma. Dit keer in judopak en op de judomat.

Lijkt het je leuk om kennis te maken met judo en met onze gezellige club?

Neem dan een kijkje op onze site www.judopromotion.nl of neem contact op via trainers@judopromotion.nl

We geven les op diverse locaties in Almelo, Borne en Hengelo