Na examens, een vriendjes spel les en een vossenjacht is het dan toch vakantie.

Examens
Alle judoka’s tot groene band hebben examen gedaan. Van de hogere banden slechts een deel, omdat zij een langere voorbereiding nodig hebben. Het grootste deel van die groep traint ook vaker per week om een hogere band te bereiken.

Vriendjes spel les
De laatste week op school is het druk, zodat we bij de judoles kiezen voor spelvormen, waarbij je een vriend(in) mag meenemen. Tennisballen, springtouwen, hoepels, wasknijpers, allerlei gekke werkvormen en materialen waarbij je ongemerkt toch bezig bent met stoeien, pakkinggevecht, enz.

Vossenjacht
En als klap op de vuurpijl eindigen we met een vossenjacht. De oudere judoka’s zijn verkleed en moeten door groepjes kinderen worden opgejaagd. Een handtekening levert een punt op, het goed raden van wat de vos precies is, is ook een punt. Daarnaast zijn er extra opdrachten, zoals een voetbal hooghouden, een liedje zingen, weten welke Nederlandse judoka’s olympisch kampioen zijn geweest en welke judoworp bedoeld wordt.
Wanneer de prijzen zijn uitgedeeld en de kinderen weer richting huis gaan, wacht de oudere judoka’s nog een afsluiting in de stad. Samen op een terras en voor de liefhebber lasergamen.

En dan is het seizoen echt voorbij. Voor de liefhebbers van 12+ wordt op de vrijdag doorgetraind en de laatste 2 weken starten de trainingen van de wedstrijdgroep weer.

Het nieuwe seizoen
Judo Promotion Twente start het nieuwe seizoen met een sportdag op het Hulsbeek en een trainingsdag op de judomat.

Op zoek naar een leuke sport bij een supergezellige club?

Neem dan contact op via www.judopromotion.nl of trainers@judopromotion.nl