Zwemmen of trainen met ruim 30 graden
Zaterdagmorgen, lekker weer om te zwemmen, toch? Jazeker, alleen niet voor de judoka’s van JPT. Na de sportdag vorige week op het Hulsbeek, wordt nu weer serieus gejudood.
Petje af, met ruim 30 graden 3 trainingen draaien is niet niks. En toch staan daar 30 judoka’s klaar om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Wel allemaal gewapend met een bidon/drinkfles om het verloren vocht weer snel aan te vullen.

Techniekblok
Onder begeleiding van Jochem van Dijk (Borne), Twan Weber (Hengelo en Rita Evenberg wordt begonnen met een blok techniek: Eén techniek, tai-o-toshi (armworp), die vanuit verschillende beweegvormen wordt gemaakt. Dezelfde techniek met iedere keer een kleine variatie (beweegrichting dit keer) om de aandacht scherp te houden.

Pauzes – eten – drinken
Tijdens de pauzes staat veel vers fruit en licht verteerbaar eten klaar om te zorgen dat de energie op peil blijft. En zo leer je meteen wat je het beste wel en niet kunt eten en drinken voor/tijdens/na trainingen.

Spelvormen – ASM-model
Volgens het ASM-model werden in het spelblok ook andere materialen gebruikt, waarmee ‘gewoon’ de beweegvormen van judo aan bod komen: Springtouwen en tennisballen.
Touwtjespringen blijkt niet voor iedereen een basisvaardigheid te zijn, zodat na afloop judoka’s trots verkondigen ‘wel 10 x achter elkaar te kunnen springen’ of achteruit of met het touw kruisend.

Randoritraining
Als afsluitend blok worden randori’s gemaakt. Gezien de grootte van de groep en de warmte wordt gekozen de groep in 3-en te verdelen, waarvan iedere keer 1 groepje rust heeft en je zo iedere ronde 2 partijtjes maakt en 1 partijtje rust hebt.
Ondanks de temperatuur wordt hard getraind, zodat iedereen morgen kan nagenieten van de spierpijn.

Voorlichting ouders: technische ontwikkeling – plezier – heel blijven
Ter afsluiting krijgen de ouders van de wedstrijdgroep enige informatie over het komende seizoen voor de wedstrijdgroep: trainingen, wedstrijden, doelen stellen, het verschil tussen prestatie en resultaat. Technische ontwikkeling en plezier staan voorop bij de jeugd. En zorgen dat je heel blijft. Je mag groot dromen, wereldkampioenschappen, olympische spelen.. Dat lukt alleen wanneer je heel blijft en plezier hebt in wat je doet. Want wanneer die dromen waar worden, duurt dat toch nog zo’n 10 tot 15 jaar.

Na een geslaagde dag worden de matten opgeruimd en blijven enkelen nog napraten, waarna de begeleiding met een goed gevoel naar huis kan. Tot de volgende training, maandag.

Gratis kennismaken

Lijkt judo je een leuke sport? Je mag altijd gratis komen kennismaken. Wanneer je voor de tijd contact met ons opneemt via trainers@judopromotion.nl, zorgen wij voor een judopak.

Voor meer informatie zie www.judopromotion.nl