Markelo – Tim Ensink (Hengelo) en Sepp Horst (Borne) weten al hun partijen te winnen en worden ongeslagen kampioen.

Vroege start
Het is vroeg wanneer de coaches van Judo Promotion Twente (JPT) richting Markelo rijden: iets na 7.00 uur vertrekt Bart Vos om de andere begeleiders van JPT op te halen. Het verkeer zit mee en al voor 7.30 uur is iedereen ingestapt om gezamenlijk naar Markelo te rijden.

Warming-up
Vanaf 8.00 uur druppelen de judoka’s binnen, om onder begeleiding van de coaches Bart Vos en Twan Weber hun warming-up te doen: rennen, springen, judorollen, worpen en de nodige technische aanwijzingen later mogen alle judoka’s van het eerste blok in de rij gaan zitten om te horen naar welke mat ze moeten.

Leermoment
Het toernooi in Markelo is een leermoment. Niet alleen voor de judoka’s, ook voor de scheidsrechters en de coaches, zodat de ervaren coaches Ferry en Rita Evenberg gaan jureren om het coachen over te laten aan de nieuwe garde, Bart en Twan.
En met succes: onder hun begeleiding worden Tim Ensink en Sepp Horst overtuigend (ongeslagen) kampioen in hun klasse, terwijl ook Thijs en Leosam hun winstpartijen meepakken.

Tweede blok
Het tweede blok komen Juliette Freericks, Merle Spijker, Pijke Bergenhenegouwen, Nick Oude Elferink en Taavi de Jong aan bod.
Juliette is de enige in haar klasse, zodat haar poule wordt samengevoegd met de gewichtsklasse erboven. Na 2 verliespartijen verzucht Juliette dat ze na nog 2 verliespartijen 5e wordt. Ja Juliette, behalve als je er dan 2 wint. Met een opdracht gericht op het judoën tegen zwaardere tegenstanders weet ze het tij te keren en zo de volgende 2 partijen naar zich toe te halen en wordt 3e. De dag kan voor haar niet meer stuk.
Merle scoort 3 partijen ippon, waarna de finale volgt. Door zich goed aan haar taak te houden, domineert Merle de partij. Echter maakt ze op de grond een fout, waardoor ze in een houdgreep eindigt en de winst aan zich voorbij ziet gaan.
Pijke laat heel mooi judo zien, gevarieerd, snel en geconcentreerd. Dit levert hem 2 mooie winstpartijen op. Hij heeft zichzelf als belangrijkste tegenstander: Pijke kan zich als geen ander op zijn taak richten, tot er iets gebeurt dat niet hoort: dan is Pijke zijn focus kwijt en zo verliest hij 2 partijen.
Ook Taavi en Nick laten progressie zien en eindigen als 3e en 4e.

De resultaten:
Wanneer we op het eind de balans opmaken kunnen we tevreden zijn:
Goud voor Tim en Sepp
Zilver voor Merle
Brons voor Juliette, Leosam, Taavi
Een vierde plek voor Thijs, Pijke en Nick

Op naar het volgende toernooi: volgende week in Oldenzaal bij Hantei.

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen?
Neem contact op met trainers@judopromotion.nl of kijk op www.judopromotion.nl voor meer informatie.