Tias (klasse tot 48 kg – 12 jaar) heeft een grote poule, zodat hij veel partijen mag judoën.

Tias moet 4 wedstrijden judoën om de poule door te komen. Tias begint voortvarend aan het toernooi. De eerste tegenstander krijgt binnen 10 seconden een ippon tegen met o goshi (heupworp). Dit is een goed begin. De tweede tegenstander biedt meer weerstand, maar met een mooie kanteltechniek weet Tias een yoko gatame (houdgreep) vast te krijgen. Ook dit levert een ippon op. Nu staan nog twee zware tegenstanders te wachten. Dat heeft Tias al gezien in de andere wedstrijden in zijn poule. De verwachting wordt waargemaakt. Geen van beide judoka kan een punt scoren, maar beide lopen wel tegen strafjes op. Gelukkig voor Tias heeft zijn tegenstander 1 straf meer dan hij en dus is de winst binnen. De volgende wedstrijd is de finale in deze poule, beide judoka hebben alle voorgaande wedstrijden gewonnen. Tias begint goed aan de wedstrijd, maar de lange benen van zijn tegenstander kunnen een tai otoshi maken en Tias gaat er vol overheen, dus 2e in de poule. De nummers 1 en 2 van elke poule gaan door naar de finalepoule.
In de finalepoule weet Tias twee keer eenvoudig te winnen en is de tweede plaats veiliggesteld.

Merle en Twan Spijker zijn de andere twee JPT-deelnemers. Zowel Twan als Merle zitten in een sterke poule. Allebei doen ze hun best om wedstrijden te winnen, maar alleen Twan weet 1 partij winnend af te sluiten. Beide judoka weten niet door te dringen tot de wedstrijden om de medailles, wel hebben ze veel kunnen leren.