Afgelopen zaterdag werd in Enschede het jaarlijkse Pietenvanentoernooi gehouden. Dit is het laatste vanentoernooi van het jaar met een speciaal tintje: de prijzen worden uitgereikt door Sinterklaas en zijn pieten, terwijl met de pieten ook echt mag worden gejudood.

En hoe hebben de judoka’s van Judo Promotion Twente het gedaan? In het eerste blok hadden we 3 kampioenen: Kes Tonis, Manuel Gerrits en Thijs van de Berg. Een tweede plaats bereikten Boaz Teerlink, Daan Veenstra, Max Mendels en Rebaz Kruse, Timo Visser werd derde en vierde werden Fajah Kruse en Boaz Lejeune. Sepp Horst en Zef Wes werden in hun poule vijfde en Vincent van Bel zesde. Een mooi resultaat in dit eerste blok voor deze jonge judoka.

In het tweede blok wisten Binck de Lizer en Genivy Streedel beslag te leggen op de eerste plaats. Genivy scoorde al haar partijen ippon met onder andere staande schouderworp. Tweede werden Lucas Klepper, Nick Oude Elferink en Tim Ensink. Brons ging naar Juliette Freericksen Leo Reinerink, terwijl Aiden Haar, Mats Peters en Steijn Heutink een vierde plaats wisten te behalen. Bram Boersma werd vijfde. Ook deze judoka kregen na het zingen van de sinterklaasliedjes hun prijzen uitgereikt.

In het derde en laatste blok wist Pijke Bergenhenegouwen met heel mooi judo de eerste plaats binnen te slepen. Odin Uijen werd derde en Kris van Bussel en Taavi de Jong eindigden als vierde.

Al met al was het een geslaagd toernooi waar de judoka weer veel ervaring konden op doen.

Lijkt judo jou ook een leuke sport? Neem dan een kijkje op onze site www.judopromotion.nl of neem contact met ons op via trainers@judopromotion.nl voor een proefles. Tot gauw!