Zaterdag is JPT dubbel actief: in Den Haag wordt het Internationale Residentietoernooi (IRT) gehouden, terwijl in Markelo danexamens (zwarte band) worden afgenomen.

Zilver voor Tias Fikkert in Den Haag
Tias Fikkert reist met coach Rita Evenberg af naar Den Haag. In de halve finale tegen Sovian Jawahierkhan uit Schiedam scoort Tias een waza ari met een o uchi gari (beenworp), om daarna moeiteloos door te schakelen naar een kesa gatame (houdgreep).
De finale tegen Duco Linthorst uit Heerde verloopt minder soepel: Duco is net iets langer en zorgt er met zijn langere armen voor dat Tias niet goed in zijn pakking kan komen.
Tias kan alleen halve aanvallen maken en ook Duco komt niet tot scoren. Uiteindelijk verliest Tias met 2 straffen tegen 1.

1e dan (zwarte band) examen voor Jochem van Dijk in Markelo
Jochem is de eerste judoka van Judo Promotion Twente die het zwarte band examen ‘nieuwe ‘stijl’ doet. Mocht je bij het examen eerder een eigen programma laten zien, bij het examen nieuwe stijl word je bevraagd door de examinatoren. Dit zorgt voor veel oponthoud, overleg tussen de examinatoren waarvoor het ook nieuw is en het iedere keer geven van instructies aan de kandidaten over wat ze als examinator willen zien.
Jochem van Dijk en zijn uke (partner) Rick Quinten zijn al jarenlang trainingsmaatjes en ze zijn goed op elkaar ingespeeld. De gevraagde technieken worden op hoge snelheid uitgevoerd en JPT is een zwarte bander rijker.

Judo iets voor jou?
Lijkt judo jou ook leuk: neem dan contact op via trainers@judopromotion.nl of kijk voor informatie verder op deze site .