Waar de judoka’s tot 15 jaar in Markelo het gevecht aangingen om de prijzen op het Sinterklaastoernooi, genoten de judoka’s tot en met 8 jaar van de Pietenochtend in Hengelo.

Boaz Lejeune (Borne) kampioen op Sinterklaastoernooi Markelo
Onder begeleiding van Ferry, Bart en Martin wordt in Markelo hard gevochten om de prijzen. De judoka’s doen hun uiterste best en Boaz Lejeune uit Borne wordt zelfs kampioen.
Sinterklaas met enkele pieten zorgen voor de prijsuitreiking. Behalve een medaille krijgen alle judoka’s ook een zakje met lekker pepernoten.
Uitslagen Sinterklaastoernooi
Boaz Lejeune wordt kampioen, Daan Veenstra, Taavi de Jong, Pijke Bergenhenegouwen en Juliëtte Freericks behalen het zilver en het brons is voor Sepp Horst, Thijs vd Berg, Leo Reinerink, Nick Oude Elferink en Binck de Lizer. Bram Boersma en Nout Heuver worden 4e.

2 Spaanse Pieten geven judoles in Hengelo
Ondertussen is de jeugd tot en met 8 jaar bezig met een warming-up in Hengelo. Ze leggen enkele keren een parcours af met veel klimmen en klauteren, kruipen en tijgeren.
Tot het tijd is om met luid gezang de Pieten naar het gymlokaal te lokken. En dat gebeurt met verve: misschien niet al te zuiver, maar wel flink hard. En de Pieten hebben het gehoord: ze kijken nieuwsgierig om de deur van de kleedkamer of dit de plek is waar Sinterklaas hen naartoe heeft gestuurd. En jawel, er wordt door nieuwsgierige judoka’s gewacht op wat komen gaat. Tostipiet en Houdgrepenpiet
De judoka’s van JPT leren er flink wat bij: hoe val je veilig van een paard, hoe vang je de pakjesdieven met een judoworp (de Taaie Tosti) en houdt ze dan veilig vast met een houdgreep tot de Pakjesdievenpiet hen komt ophalen.
Wanneer er flink is geoefend, mogen de judoka’s ook judoën met de Pieten. Ter afsluiting is er voor alle judoka’s een cadeautje en wat lekkers.

Feestelijke lessen en ouder-en-kind judo
Zo zit het feest er weer op. Komende week wordt op de locaties ook een feestelijk tintje gegeven aan de lessen. En als klap op de vuurpijl mogen in de week van 11-15 december de ouders mee de judomat op.

Lijkt het je leuk mee te doen bij onze gezellige club?

Neem dan een kijkje op onze site www.judopromotion.nl of stuur een mail naar trainers@judopromotion.nl en kom gratis kennismaken.