De traditie van de tocht wordt een groot succes: met voorgaande jaren zo’n 25 deelnemers, maken nu zo’n 40 judoka’s uit Almelo, Borne en Hengelo de tocht, vergezeld door oudere judoka’s en ouders als begeleiding. Ook ouders lopen dit jaar mee, zodat we op een ruime verdubbeling kwamen.

 Te koud en te ijzig
Waar we vorig jaar blij waren met een beetje water in de Gammelkerbeek, was het dit jaar te goed geregeld: het water stond zo hoog, dat een aantal voetsteunen onder water stond. Alles dat gebruikt moest worden om je aan vast te houden of op te staan, was bedekt met een laagje ijzel. Oftewel, bij een temperatuur van rond vriespunt niet echt leuk voor een kinderactiviteit.

Alternatieve toch met opdrachten
Dus is dit jaar gezocht naar een alternatief: een wandeling in groepjes langs de beek met een voetbal en een tennisbal: samen zorgen dat deze over de grond (voetbal) en door de lucht (tennisbal) worden meegenomen naar het eindpunt.
Op het eindpunt start de trimbaan, die gevolgd wordt om het Hulsbeek naar de andere kant van het meer. De wedstrijdgroep doet onderweg de opdrachten van de trimbaan, de jongere judoka’s zijn druk genoeg met hooghouden en meevoeren van de tennis- en voetbal.

Aan doelen gewerkt
Samenwerken (om de bal mee te krijgen), je grenzen verleggen (nog een klein stukje, dat lukt je wel), omgaan met tegenslag (de bal die voor de 5e keer in het water landt), rekening houden met elkaar (we zijn niet allemaal even snel en hebben hulp nodig bij de klimbaan), al die sociaal-emotionele en mentale doelen komen ongemerkt langs.

Hindernisbaan en speeltuin
De trimbaan eindigt bij een heel klimtraject en heel leuke speeltuin. Nadat iedereen een aantal keren het klimtraject heeft gedaan, vliegen de groepen uit over de speeltuin waar iedereen zich prima vermaakt.

Oliebollen en chocolademelk
Wanneer enkelen het toch koud beginnen te krijgen, gaan we richting de oliebollen in chocolademelk en ranja aan de overkant.  Hier werden ze opgewacht door Hank en Ferry.
Hank en Jolien, bedankt voor het oliebollen bakken, Luna, Tias, Bart, Niek, Stan, Hank, Inge, Nathalie, Ferry en Rita bedankt voor de hulp ter plekke.
Zo zijn we 2023 weer goed gestart samen.

Maand januari gratis kennismakingslessen
Belangstelling voor onze gezellige judoclub? Kom dan deze maand gratis meedoen met de kennismakingslessen. Bij aanmelding vooraf zorgen wij voor een judojas+band.

Voor meer informatie:
www.judopromotion.nl of
www.facebook.com/JudoPromotionTwente of
trainers@judopromotion.nl